Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Un 26% de la població de l’Estat viu en pobresa energètica, som els quarts a nivell europeu. Hem de lluitar contra la pobresa energètica”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens acompanya Enric Riera, assessor del Punt de Pobresa Energètica de Cáritas Blanes.

Com explica Riera, el projecte a Cáritas Blanes es va començar a plantejar l’any 2019, però, arran de la pandèmia, no es va posar en marxa fins al 2020. Respecte a les persones ateses el 2022, Riera assenyala que “han augmentat un 70%”.

El perfil de persones que s’assessoren al Punt són famílies monoparentals, famílies nombroses, persones grans i persones amb baixos ingressos. En aquesta línia, Riera explica que parlem de pobresa energètica “quan no pots tenir la casa en unes condicions òptimes de climatització”, quan no es poden escalfar aliments o quan hi ha factures desorbitades que no es poden assolir. En aquest sentit, Riera adverteix que és important revisar “que no es tingui contractada més potència de la que realment es necessita”.

Riera defensa la possibilitat de l’autoconsum, però assenyala que és important fer un estudi “per no fer una inversió tonta”. A més, també apunta que és important escollir electrodomèstics que també contribueixin a l’estalvi energètic. “Si una làmpada LED val 8 euros i una d’incandescent, la diferència la recuperaràs amb l’estalvi”, afirma.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit