Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Trànsit posa en marxa el dispositiu de Setmana Santa

Assenyala que el tram nord de l'AP-7 a Maçanet de la Selva pot ser un dels que concentri més desplaçaments. A Sils, per primer cop, s'instal·larà un carril addicional de sortida de l'AP-7


El Servei Català de Trànsit, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, posen avui en marxa un dispositiu especial de trànsit per Setmana Santa. Començarà a les tres de la tarda i s’allargarà fins a la mitja nit del Dilluns de Pasqua, el dia 1 d’abril.

Vies que poden registrar retencions a la Selva i el Maresme

Des de Trànsit assenyalen que aquest any la Setmana Santa cau a ple canvi d’estació d’hivern a primavera. Això farà que les mobilitats es distribueixin entre les vies de muntanya i les del litoral català. A més, també apunten que l’operació especial d’enguany es tornarà a caracteritzar per la concentració de desplaçaments per l’AP-7.

En aquest sentit, assenyalen que un dels trams que concentrarà més desplaçaments serà el tram nord de l’AP-7 a Barberà del Vallès – la Roca del Vallès – Llinars del Vallès i Maçanet de la Selva de sortida, i a Maçanet i Sant Celoni – La Roca del Vallès de retorn.

Una altra carretera del territori que pot registrar retencions aquests dies és la C-32 Nord, de sortida a Argentona, Mataró i Tordera i de tornada a Palafolls i Sant Andreu de Llavaneres. També la GI-600/N-II a Tordera.

Les mesures per minimitzar les retencions

Trànsit explica que per millorar la fluïdesa i minimitzar les possibles retencions habilitarà 480 quilòmetres de mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit.

Pel que fa a les mesures de sortida, per primer cop s’instal·laran dos carrils addicionals de sortida a l’AP-7. Un d’ells serà als trams entre Montornès del Vallès i Sils (53 km, directe a Girona i Costa Brava). Aquest carril s’obrirà aquest dijous.

De cara a l’operació retorn, s’instal·laran tres carrils addicionals direcció Barcelona a l’AP-7 i a la C-32 Nord. En aquest segon cas, els carrils s’ubicaran en el tram entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat.

En els trams on es col·loquin carrils addicionals la velocitat màxima serà de 100 km/h en ambdós sentits, i de 80 km/h per als camions que hauran de circular per la dreta.

A més, tant a l’operació sortida com a l’operació retorn s’habilitaran també altres tipus de mesures de regulació viària com priorització de sentits en rotondes, dobles carrils o supressió de carrils d’avançament en trams 2+1 en vies com la C-14, C-16, C-31, C-55, C-65 i N-II.

Controls dels Mossos d’Esquadra

Per altra part, durant aquests dies Mossos establirà un total de 1.540 controls tant a les vies de màxima mobilitat com en les vies secundàries i on es preveu més circulació. Hi participaran 1.719 efectius, segons Trànsit. Aquests controls seran d’alcoholèmia i drogues i velocitat, però també de seguretat passiva, PREMOT, distraccions i transport.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit