Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Tossa recupera més de 7 tones de roba usada en el primer semestre de la gestió del residu tèxtil

La gestió d’aquest residu tèxtil a Tossa ha evitat l’emissió de 47 tones de CO₂


El servei de recollida selectiva de roba usada de Tossa de Mar ha recuperat més de 21.000 peces de roba, el que equival a 7.801 quilos de teixit, en el seu primer semestre. Així ho apunta el balanç que fa Humana Fundación Pueblo para Pueblo.

Les més de 7 tones recuperades a Tossa de Mar han evitat l’emissió de 47 tones de CO₂. Ara bé, a aquest benefici ambiental cal afegir-n’hi un de social: la creació d’ocupació verda. L’entitat Humana genera un lloc de treball a Catalunya per cada 18.000 kg de tèxtil recollit. A més, els recursos que se n’obtenen es destinen principalment als programes de desenvolupament que Humana du a terme als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals. Per exemple, projectes de formació de professors de primària, d’agricultura sostenible o contra el VIH/SIDA o la tuberculosi.

A Catalunya, cada persona genera uns 22 kg de residus tèxtils anualment i només 2,3 kg es recullen selectivament per un gestor autoritzat com ara Humana. A la majoria de les llars d’Espanya i Catalunya, els tèxtils es llencen encara dins la fracció rebuig, la qual cosa es tradueix en una xifra global de 147.000 tones de residus tèxtils llençats sense retorn, segons l’Agència de Residus de Catalunya.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit