Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

The Tyets i Julieta actuaran a Londres al desembre


The Tyets i Julieta actuaran el 8 de desembre al London’s Scala Club. El concert l’organitzen Bona Gents, una iniciativa de dos catalans establerts a la capital del Regne Unit que vol ser la porta d’entrada de la nova escena musical catalana al país. Després de treballar a l’oficina d’ACCIÓ de la Generalitat a Londres, Oriol Vidal i Benet Aragay han apostat per iniciar un projecte que arribi al públic anglès més jove i contribueixi a fomentar la cultura catalana. El concert es farà en aquesta sala propera a l’emblemàtica estació de King’s Cross, amb una capacitat de 1.145 persones i amb entrades des de 25 euros. Una part dels beneficis del concert es destinaran a l’Escola Catalana de Londres.

En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), els impulsors de Bona Gents han explicat que abans de la pandèmia de la covid-19 existia al Regne Unit una entitat: Roxy in Subtitles. Aquesta organització portava a Londres artistes emergents de Catalunya i Espanya. Roxy in Subtitles, però, va desaparèixer. Amb un alt interès per la música, Vidal i Aragay s’han proposat agafar el relleu d’aquesta entitat per donar “oportunitats” als músics catalans.

L’activitat de Bona Gents arrencarà amb el concert de The Tyets i Julieta. Ara bé, els impulsors del projecte preveuen organitzar tres concerts al llarg de l’any que ve. En els propers mesos preveuen anunciar aquestes actuacions quan estiguin confirmades.

Un impuls per la cultura catalana

També s’han proposat complementar els concerts amb activitats gastronòmiques. “Agafar algun element característic de la nostra cuina i exprimir-lo, però sempre mantenint la música com a punt de partida”, ha destacat Vidal. Han posat d’exemple portar plats com els calçots, menjar a la brasa o paella.

Després d’ocupar-se d’implantar empreses catalanes amb la seva tasca de consultors, ara els professionals s’han proposat “fer créixer la cultura catalana” tant amb el públic anglès com amb els catalans residents al Regne Unit.

El projecte fa cinc mesos que s’està gestant de la mà de dos joves que fa tres anys que estan establerts a Londres. Les activitats es dirigeixen al públic britànic però també als 30.000 catalans i 200.000 ciutadans de la resta de l’Estat que calculen que estan establerts a la zona.

Per a donar-se a conèixer, Bona Gents iniciarà una campanya de difusió a través de les xarxes socials.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit