Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Territori invertirà 1,6 MEUR en aparcaments segurs de bicicletes a una trentena d’estacions de Rodalies

La consellera Ester Capella ha anunciat la mesura a la Mesa de la Bicicleta


El Departament de Territori ha iniciat la redacció del projecte per desplegar una xarxa d’aparcaments segurs de bicicletes (Bicitancats) en una trentena d’estacions ferroviàries de Rodalies de Catalunya. El projecte inclou actuacions per valor d’1,6 milions d’euros. La iniciativa compta amb finançament dels fons europeus Next Generation. Els recintes tindran disseny modular per poder fer ampliacions posteriors si s’escau.

La consellera de Territori, Ester Capella, ha anunciat la mesura durant la reunió de la Mesa de la Bicicleta, ens participatiu que aplega administracions, associacions, empreses del sector i representants de la societat civil. La Generalitat ja ha instal·lat una desena de bicitancats a les estacions d’FGC.

L’Estratègia Catalana de la Bicicleta 

D’altra banda, durant la reunió el Departament ha donat compte de les actuacions dutes a terme en el marc de l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025. També de la seva evolució des de la darrera Mesa de la Bici de l’any passat.

Actualment, s’han executat nou actuacions per ampliar la xarxa pedalable al país i n’hi ha disset en execució o licitació, per valor de 36,5 milions d’euros. En un any s’han licitat 65 quilòmetres de noves vies ciclables, més de la meitat de previst al desplegament de l’Estratègia catalana de la bicicleta en el període 2023 – 2025.

Els representants del Departament també han donat explicacions sobre la recentment creada Àrea de la Bicicleta. Aquesta està adscrita a la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat i dedicada específicament a la mobilitat activa.

Entre d’altres, l’àrea vol desenvolupar la xarxa d’infraestructures necessària per dotar el territori de connectivitat ciclista. Es preveu aprofitar la intermodalitat amb el transport públic i les possibilitats de millorar les carreteres de la xarxa de la Generalitat. Així relligar els nuclis urbans i els pols d’activitat econòmica.

Aposta institucional per la bicicleta

El Departament de Territori acull des del 2007 les reunions de la Mesa de la Bicicleta. Aquest és un grup per a la participació d’organitzacions, federacions, associacions d’usuaris, empreses del sector i diverses entitats públiques i de la societat civil, vinculades al món de la bicicleta.

La Mesa de la Bicicleta es reuneix periòdicament amb l’objectiu d’abordar conjuntament la millora de les polítiques de promoció de l’ús d’aquest mitjà de transport. En particular, entre altres aspectes, els relacionats amb la planificació, execució i senyalització de vies ciclistes, la normativa i regulació de l’ús de la bicicleta. També per abordar qüestions de seguretat viària, intermodalitat amb el transport públic i estudis específics sobre el sector.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit