test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

SOS Lloret organitza una excursió popular pel pas de Can Juncadella del Camí de Ronda


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ratificat la titularitat pública del Camí de Ronda de Lloret de Mar al seu pas per Can Juncadella. Davant d’aquesta sentència, SOS Costa Brava i SOS Lloret han convocat una excursió popular aquest dissabte 23 de setembre. Com apunten, l’objectiu és denunciar les pràctiques abusives de propietàris en detriment del bé comú i “fer conèixer el tram a tothom”.

El cas de la finca de Can Juncadella es remonta a l’any 2009. En aquell moment, les persones propietàries de la finca van signar un conveni amb l’Ajuntament de Lloret per tancar el camí de ronda i fer-ne una sèrie de millores que, com apunten des de SOS Costa Brava, “mai es van executar”. El camí va restar tancat fins al 2016, quan el Tribunal Contenciós Admnistratiu de Girona va resoldre que el camí era d’ús públic. La propietat va interposar recursos fins que el 2020 es va ratificar la sentència del TSJC.

L’excursió popular, segons SOS Costa Brava, ” vol servir per denunciar les pràctiques intimidatòries de la propietat als usuaris que decideixen fer el Camí de Ronda al seu pas per la finca tot i els diversos cartells intimidatoris i de prohibit el pas a vianants.” De fet, l’entitat assenyala que hi ha caminants que s’han trobat seguretat privada armada que els prohibia el pas.

L’excursió sortirà a les 11 h del carrer Tunis de Lloret de Mar i. com diuen des de SOS Costa Brava, “vol ser una convocatòria massiva per omplir el bosc d’entitats i persones que defensen l’ús públic del Camí Ronda a tot el litoral”.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit