Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Sis municipis selvatans acolliran el MICFootball a l’abril


El MICFootball (MIC – Mediterranian International Cup) continuarà a les comarques gironines, com a mínim, fins al 2026. Així ho ha anunciat la Diputació de Girona a l’acte de presentació de la 21a edició del torneig que se celebrarà entre el 4 i el 9 d’abril.

En total, seran 35 els municipis que acolliran partits del torneig. La novetat de l’edició d’enguany és Salt com a escenari de la categoria U18. A la Selva, els municipis són Caldes de Malavella, Hostalric, Santa Coloma de Farners, Sils, Tossa de Mar i Vidreres. La cerimònia d’inauguració d’enguany tindrà lloc a l’estadi de Vilatenim, a Figueres. Les finals de les nou categories del MICFootball (des de l’U12 fins a l’U19) es disputaran Figueres i Palamós durant el cap de setmana.

El president de la diputació, Miquel Noguer, ha destacat que l’arrelament del MIC al territori gironí “és ferm i volem que continuï així”. A més, Noguer també ha subratllat que el MIC “projecta internacionalment la demarcació com una destinació turística de primer ordre”. Per la seva banda, el president i el director del MICFootball, David Bellver i Juanjo Rovira, han destacat que a terres grironines se senten “com a casa”.

Es calcula que el torneig mourà prop de 10.000 persones entre jugadors, entrenadors, voluntaris, àrbitres i familiars.

Equips d’arreu del món

Aquesta 21a edició comptarà amb uns 360 equips de 34 països d’arreu del món. Això es tradueix a més de 7.000 participants, entre jugadors i membres dels cossos tècnics. Hi haurà representants dels Estats Units, Brasil, Canadà, Nigèria, Mali, Puerto Rico, Panamà, Mèxic, Japó, Hong Kong, Colòmbia, Israel, Perú, Xina, Austràlia, Costa Rica o Kazakhstan. Ara bé, també hi haurà representació de països europeus com Regne Unit, Dinamarca, Hongria, Alemanya, Andorra, Suècia, França, Portugal, Àustria, Noruega, Finlàndia i Itàlia.

Al MICFootball 2023 hi participaran jugadors i jugadores d’entre 12 i 19 anys, dividits en 9 categories: alevins de futbol 11 i futbol 7 (U12-A i U12-B), infantils (U13 i U14), cadets (U15 i U16) i juvenils (U18, U19 i F19).

D’entre el total d’equips confirmats, n’hi ha 10 dels 20 clubs que competeixen a LaLiga, com el Girona FC i el FC Barcelona; i d’altres conjunts destacats europeus, com el Manchester United FC, el Manchester City FC o el Paris Saint-Germain FC, entre altres. Les retransmissions televisives i per streaming també seran presents en aquesta edició i una gran part del torneig es podrà seguir des de qualsevol racó del món.

9a edició de MICIntegra

El MICIntegra, enfocat a persones amb diversitat funcional i que té el suport de l’Obra Social “la Caixa”, es jugarà per novè cop, el 7 d’abril a Vidreres.

Foto: Diputació de Girona

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit