Free Porn
xbporn

deneme bonusu veren siteler

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Sergi Galanó: “Tenim un litoral en un estat lamentable amb una costa artificialitzada i les conseqüències d’això les veiem avui”


Sergi Galanó, membre i portaveu de la Plataforma Preservem el Litoral del Maresme, ens ha acompanyat al Mati360 de Ràdio Marina per parlar sobre una necessitat latent a la costa maresmenca.

Segons Galanó, el litoral del Maresme es troba en un “estat molt lamentable” arran de l’absoluta urbanització. “Tenim un litoral on s’hi han construït un reguitzell d’infraestructures que ens han deixat una costa artificialitzada i les conseqüències d’això les veiem avui dia”, apunta Galanó.

El portaveu ha explicat que la xarxa ferroviària es van construir directament damunt de la costa natural. Això ha portat a les constants inundacions de les vies o la falta de sorra i platges. “No hi ha més alternativa, s’han de moure les vies o elevar el tren o soterrar-lo. El tren i els passejos han de desaparèixer”, ha alertat Galanó. Tot i això, el portaveu ha apuntat que la falta de capacitat de planificar a llarg termini que hi ha en aquest país no permet prendre decisions que no siguin a 3 o 4 anys vista. “Cal un canvi de xip com el que hem de fer amb el canvi climàtic. No són solucions puntuals, són solucions globals.”

Galanó ha afirmat que episodis com el Temporal Glòria “són banys de realitat”, lliçons que hem d’aprofitar per aprendre com s’ha de tractar aquests espais. Ell ha parlat del delta que es va formar a la desembocadura de la Tordera després del temporal. “En formar-se aquest delta i que nosaltres hàgim respectat el ritme natural s’han creat noves platges i un clima que s’autoregula.”

Com ha explicat Galanó, des de la Plataforma intenten fer pedagogia més enllà d’aquests episodis brutals episodis meteorològics perquè, segons ha afirmat, “si no ens organitzem la gent ja no sé què queda. El que necessitem ara són mans i gent”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit