test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

SATSE denuncia la manca d’infermeres a l’Hospital de Calella


El sindicat d’infermeria SATSE denuncia la manca d’infermeres que pateixen hospitals com el de Calella, Sant Boi o Sant Celoni i afirma que hi ha centres on aquesta congestió assistencial és “greu i sostinguda”.

SATSE apunta que aquesta falta de personal està afectant especialment als centres concertats d’ús públic, com és el cas dels hospitals de proximitat esmentats. L’organització afirma que aquests centres de grandària mitjana que donen atenció a la població més propera veuen agreujada la seva situació a l’estiu amb el tancament de llits i els moviments poblacionals.

El sindicat demana una millora “global i permanent” que equipari a l’alça els sectors concertat i públic, ja que consideren que d’aquesta manera s’aconseguiria fidelitzar al professional al centre on treballa, evitar que decideixi emigrar o motivar el retorn d’altres que han marxat.

L’organització sindical reclama dues solucions a curt i llarg termini: la millora de les condicions a tot el sector i ampliar i facilitar que els joves estudiïn infermeria. Creuen que aquest últim punt s’ha de combinar amb un augment de les places a les universitats i amb la promoció a l’accés als estudis d’Infermeria.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit