test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Santa Susanna rep un milió d’euros per construir pisos de lloguer social


L’Ajuntament de Santa Susanna ha arribat a un acord per finançar la construcció de 36 pisos de lloguer social. Els nous habitatges es faran a la urbanització de La Vall i es finançaran a través d’una col·laboració públic-privada.

El projecte dels pisos de lloguer social de La Vall de Santa Susanna té un pressupost estimat de 5.289.683 euros. D’una banda, l’ajuntament del municipi posa el terreny on es farà el municipi. Prop d’un 20%, concretament 1.023.302,80 euros, provindran de l’acord entre el consistori, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i la Generalitat. A més, aquesta la línia d’ajuts està vinculada als fons europeus Next Generation per fomentar la construcció d’edificis energèticament eficients. D’altra banda, l’adjudicatari s’haurà de fer càrrec del 80% restant del pressupost, és a dir, dels 4.266.381,20 euros.

L’edifici, del qual es preveu acabar les obres el desembre del 2025, està pensat perquè consumeixi poca energia. A més, l’objectiu és que el cost d’accés a l’habitatge no s’hi dispari. De fet, com expliquen des de l’Ajuntament de Santa Susanna, el preu de lloguer màxim que tindrà serà de 7.50 euros per metre quadrat de superfície útil d’habitatge i de 3.74 euros per metre quadrat de superfície útil destinada a plaça d’aparcament o traster.

Per complir els objectius, segons el consistori, es faran servir solucions de bioclimatisme i energie renovable fotovoltaica. En cap cas, això tindrà un cost final pels inquilins. A més, també està previst construir un espai col·lectiu per estendre i rentar la roba. Amb això, l’Ajuntament de Santa Susanna preveu estalviar cost i mantenimet de manera considerable. Així mateix, el nou edifici, que tindrà 36 pisos, també tindrà una gran terrassa orientada al sud.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit