Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Santa Coloma ha reobert la piscina coberta després d’un any i mig

El contracte de licitació és de vuit mesos


Santa Coloma de Farners ha reobert la piscina coberta després d’estar un any i mig tancada. El contracte amb la nova empresa adjudicatària de la gestió de l’equipament esportiu és de vuit mesos. L’alcaldessa de Santa Coloma de Farners, Carme Salamaña, assegura que aquest serà un contracte “temporal” mentre treballen en un de més llarga durada sense que la piscina arribi a tancar. Des d’avui, dimarts dia 2 de gener, ja es poden començar a fer abonaments.

El 9 d’agost del 2022, la piscina coberta de la capital selvatana tancava unilateralment. L’empresa que gestionava el servei va renunciar al contracte i va presentar concurs de creditors. Des de llavors i fins aquest passat dimecres 27 de desembre, l’equipament ha restat tancat.

El procés per la reobertura ha consistit a estudiar quin era el millor model per explotar la piscina, fos per gestió directa o per la mateixa que ja hi havia: licitar la gestió a una empresa privada. Finalment, es va acordar repetir la fórmula subcontractada a una empresa a través d’un concurs públic

Així, el consistori colomenc va preparar una licitació per poder reobrir l’equipament de forma temporal durant vuit mesos a l’espera de redactar el plec de clàusules definitiu que tingués una explotació més llarga. Tot i que la primera intenció de l’anterior equip de govern era reobrir la piscina al maig, el concurs no es va resoldre fins a finals d’agost d’aquest any.

Finalment, l’empresa concessionària ha decidit obrir la piscina aquest passat dimecres amb una jornada de portes obertes. A partir d’avui, dia 2 de gener, l’empresa gestora començarà a cobrar els abonaments corresponents.

Aconseguir 1.200 abonats

A partir d’aquí l’objectiu és que l’empresa gestora aconsegueixi 1.200 abonats en els pròxims mesos. L’alcaldessa apunta que aquesta xifra és suficient perquè+e l’equipament sigui viable. “Si arribem als 1.500, fantàstic”, afegeix Carme Salamaña. El consistori confia a poder-hi arribar perquè ja és el nombre de socis que hi havia abans de la pandèmia.

Licitació “temporal”

El contracte a l’empresa gestora serà de vuit mesos per explotar l’equipament esportiu. La licitació d’aquest servei tenia un preu de sortida de 382.000 euros per aquests vuit mesos, però es va acabar adjudicant per 349.000.

Ara bé, la intenció de l’equip de govern és començar a treballar per un concurs públic més llarg ara que ja s’ha reobert la piscina. El nou concurs haurà de donar continuïtat a l’activitat després d’aquests vuit mesos. Independentment de si el guanya la mateixa empresa que explota el servei des d’aquest desembre o no, la intenció és que la piscina no torni a tancar entre aquesta adjudicació “temporal” i el contracte de més durada.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit