Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Santa Coloma celebra la 10a edició del Festival Domini Màgic


El Festival Domini Màgic de poesia torna a aterrar a Santa Coloma de Farners i celebra la seva desena edició. Aquest festival, organitzat per la Càtedra Joan Vinyoli de Poesia Contemporània i l’Ajuntament de Santa Coloma, tindrà lloc fins al 19 de març en diversos espais del municipi com la Casa de la Paraula o el parc de Sant Salvador, entre d’altres. 

Cinc dies d’activitats

Domini Màgic s’ha encetat aquest dissabte 11 de març amb un homenatge a la figura del poeta Antoni Clapés. El dijous 16 de març es reprendran els actes del festival. A la tarda, Ramon Farrés i Georgina Torra presentaran els seus treballs sobre la figura del poeta Joan Vinyoli. L’acte clourà amb un recital de proses i traduccions vinyolianes a càrrec de la poetessa tortosina Cinta Massip. 

La tarda del divendres 17, la Casa de la Paraula acollirà els Cantaires de Farners que interpretaran el poema ‘D’una terra’. Tot seguit hi haurà una taula rodona amb el títol “El meu Joan Vinyoli”. A la taula hi tindran part Josep Maria Fulquet, Anna Pantinat i Misael Alerm. Per acabar la jornada, hi haurà un concert amb composicions de la cantant Mar Pujol.

L’endemà, el dissabte 18, al matí, al parc de Sant Salvador començarà l’Itinerari poètic Joan Vinyoli. A la tarda, hi haurà una visita guiada a l’Espai Vinyoli de la Casa de la Paraula a càrrec de Pep Solà. Al acabar, hi haurà un recital de poesia a trtes veus amb Teresa Colom, Laia Carbonell i Raquel Pena. A la nit, l’Auditori municipal acollirà l’actuació de Joan Colomo, qui presentarà el seu últim treball Disc trist.

Diumenge al matí, també des del parc Sant Salvador, sortirà l’excursió per indrets vinyolians que passarà per les Alzines Balladores i els gogrs de Penjacans i acabarà a el Turó del vent. Allà, Maria Sevilla oferirà un recital poètic amb el títol I la natura em crida. A les 12.30, un concert-vermut amb Guillem Ramisa al parc de Sant Salvador clourà el 10è Festival de Poesia Domini Màgic.

Foto: David Rueda // Ajuntament de Santa Coloma

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit