Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Sant Hilari i Arbúcies recullen 1.780 firmes de suport als bombers voluntaris


Arbúcies i Sant Hilari Sacalm han recollit 1.780 firmes de suport als bombers voluntaris a través d’una iniciativa conjunta entre els dos municipis. El motiu de la recollida de firmes és reclamar que el cos de Bombers Voluntaris disposi de la mateixa cobertura sanitària que el cos de Bombers. Així, els dos ajuntaments ja han fet arribar la queixa ciutadana amb les firmes al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

El Cos de Bombers de la Generalitat és un cos mixt format tant per bombers funcionaris, com per bombers voluntaris. La reivindicació és que tot i que tots dos cossos depenen de la Direcció General d’Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), d’Interior; i duen a terme el mateix tipus de tasques en qualsevol servei (incendis, inundacions, accidents, etc.), els bombers voluntaris no disposen de la mateixa cobertura sanitària.

Així doncs, la Direcció General no els assegura una compensació per incapacitat temporal o total. Tampoc d’invalidesa o malaltia en cas d’accident en acte de servei de bomber voluntari passats els dotze mesos. Per aquest motiu, des de l’1 d’agost tots els parcs de bombers voluntaris de la Regió d’Emergències de Girona, i d’altres d’arreu de Catalunya, es van declarar “no disponibles”.

Sant Hilari i Arbúcies destaquen la importància del servei que ofereixen els bombers voluntaris, en especial per les zones boscoses que envolten tots dos municipis. En aquest sentit, els dos ajuntaments reclamen solucionar el conflicte en la “màxima brevetat”. Així ho destaquen en comunicat en què, exposen que cal tornar a garantir “un servei imprescindible”.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit