Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Sant Hilari celebra la 15a edició de l’Embruix aquest dissabte

Hi haurà una representació basada en Mariana Corbera, acusada de bruixeria el segle XVII


Tornen les bruixes i els bruixots a Sant Hilari Sacalm. Serà amb la 15a edició de l’Embruix, que se celebrarà el dissabte 29 de juny. Aquest any, l’espectacle nocturn estarà basat en una història real, la de Mariana Corbera, acusada de bruixeria el segle XVII.

L’Embruix s’inspira en les llegendes i històries de bruixes i bruixots ambientades als boscos de les Guilleries. Durant el dia, el municipi celebrarà activitats com tallers de destil·lació d’espígol o d’elaboració d’un ram protector. També es faràn expliacions sobre les propietats de les herbes remeieres, rutes guiades relacionades amb llegendes locals, tallers infantils i jocs de bosc i un tastet del còctel de les Guilleries.

A la nit hi haurà el Sàbat de bruixes, guilla que fuig. És un espectacle nocturn on es representaran diverses llegendes. Consisteix en un recorregut que passarà per diversos punts del poble i que acabarà al Castell d’en Roca. Aquest any, a més, una de les representacions estarà basada en la història de Mariana Corbera, acusada de bruixeria i jutjada l’any 1618 pel tribunal de la Baronia de Savassona. Corbera va ser condemnada a la forca, on va morir el 16198.

Del Sàbat de bruixes, guilla que fuig, dirigit per Ivan Altimira, es faran dues sessions: una a les 21 h i, l’altre, a les 22.30 h. Les entrades ja es poden comprar.

Pel que fa a l’Embruix, va néixer l’any 2009 en una iniciativa impulsada per entitats locals relacionades amb el món de l’espectacle i amb el suport de l’Ajuntament de Sant Hilari. L’objectiu és conservar les històries populars relacionades amb les llegendes, la màgia, bruixes, bruixots i follets.

 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit