Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Salut constitueix la xarxa hospitalària de la Regió Sanitària Girona, la primera de Catalunya i que inclou els centres de la Selva i l’Alt Maresme

A la Regió Sanitària Girona s'hi inclouen els centres de la Selva i l'Alt Maresme


El Departament de Salut ha formalitzat aquesta tarda la constitució de l’aliança estratègica de la xarxa assistencial hospitalària de la Regió Sanitària Girona. Els centres sanitaris de la Selva i l’Alt Maresme formen part de la regió sanitària gironina.

Es tracta de la primera aliança en matèria assistencial, docent i de recerca i innovació entre proveïdors del sistema de salut liderada pel Departament de Salut que es constitueix a Catalunya. L’objectiu, segons assenyalen des de Salut, és promoure la col·laboració entre hospitals petits, mitjans i grans. A més, atendre la ciutadania sense que s’hagi de desplaçar fora del seu territori més proper.

Els hospitals de Blanes i Calella tindran de referència el Trueta i el Germans Trias i Pujol, respectivament

L’aliança estratègica defineix uns espais territorials i poblacionals per a la planificació de la prestació de la cartera bàsica de serveis, la de referència i la de complexitat. Així doncs, la Regió Sanitària Girona tindrà com a referència de complexitat l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta (Girona) per als hospitals de Figueres, Palamós, Olot, Santa Caterina i Blanes. D’altra banda, per Hospital Sant Jaume de Calella, el centre de referència serà l’Hospital Germans Trias i Pujol (Badalona).

Des de Salut apunten que l’aliança ha de contribuir a mitigar problemàtiques com la disponibilitat de professionals de determinades especialitats. També reduir les desigualtats territorials en l’accés a procediments i una major sostenibilitat del sistema. El departament espera fer-ho a través de projectes de gestió compartida i models de treball col·laboratius, aprofitant els recursos i l’expertesa dels hospitals de la Regió.

Així, la creació de xarxes hospitalàries territorials és un dels principals eixos de la transformació del sistema sanitari. D’aquesta manera, s’espera donar resposta a les noves necessitats de la ciutadania, amb l’equitat territorial i la qualitat assistencial com a centre d’aquestes polítiques. Aquest model també inclou l’atenció primària, amb la incorporació de nous perfils professionals i l’atenció a les residències, i que planteja també la manera com es relacionarà amb l’atenció hospitalària i l’atenció intermèdia.

El conveni s’ha formalitzat en un acte de signatura presidit pel conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz. S’ha fet a la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona aquest dimarts.

L’aliança estratègica està dirigida per un òrgan de govern destinat a promoure’n el desplegament. L’integraran els gerents de les entitats proveïdores de salut que hi participen, el director del Servei Català de la Salut i el gerent territorial. Així mateix, també es constituiran comissions de treball que establiran de forma operativa com s’ha de dur a terme aquesta coordinació i complementarietat.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit