Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Riudellots aprova el Pla de Mesures Antifrau


L’Ajuntament de Riudellots de la Selva ha aprovat un Pla de Mesures Antifrau. L’objectiu és prevenir, detectar i corregir qualsevol frau, corrupció o conflicte d’interessos que pugui afectar la gestió dels fons públics europeus.

Aquesta mesura s’ha aprovat després de la publicació de l’Ordre HFP/1030/2021, del 29 de setembre. L’ordre estableix la implementació de mesures antifrau com a requisit de gestió per a les entitats del sector públic que reben fons en el marc del ‘Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència’.

El pla de l’Ajuntament de Riudellots s’articula al voltant de les quatre fases del cicle de gestió del risc del frau. Aquestes fases són: prevenció, detecció, correcció i persecució de les irregularitats.

El document també s’estableix amb una durada indefinida i, com apunten des del consistori, es revisarà periòdicament, amb una freqüència mínima de dos anys. A més, des de l’ajuntament també preveuen que la regulació de mesures, més enllà de complir els requisits específics de la gestió de fons europeus, poden ser aplicades a altres àmbits de la gestió municipal. Així, des del consistori de Riudellots apunten que aquesta iniciativa representa el primer pas cap a l’elaboració d’un Sistema d’Integritat Pública.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit