Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Riudarenes s’afegeix al projecte Vescomtat de Cabrera

Amb l'entrada de Riudarenes al projecte també s'incorporen els elements patrimonials de l'Església de Sant Martí i el Castell d'Argimon


Riudarenes s’incorpora al projecte cultural i turístic del Vescomtat de Cabrera. La seva entrada al projecte de dinamització del llegat patrimonial dels Cabrera s’ha oficialitzat aquest dimarts, tal com ha comunicat el Consell Comarcal de la Selva. Amb Riudarenes ja són 12 els municipis que participen en el projecte Vescomtat de Cabrera. L’última incorporació va ser el municipi d’Osor.

Impulsat des del Consell Comarcal de la Selva, el projecte Vescomtat de Cabrera té l’objectiu de fer valdre el patrimoni material i immaterial de la nissaga dels Cabrera. Així mateix, també vol generar una proposta conjunta per atraure nous públics culturals i turístics als municipis participants.

Dos elements patrimonials més: l’Església de Sant Martí i el Castell d’Argimon

El municipi de Riudarenes va formar sempre part del Vescomtat de Cabrera, des del segle XI fins al XIX, segons assenyala l’ens comarcal. L’actual municipi estava integrat en el terme del castell d’Argimon, que comprenia Riudarenes, l’Esparra, Castanyet, Vallcanera i Sils. Als segles XIV-XV el terme esdevingué batllia de Riudarenes. El 1599 una part de la batllia (l’Esparra i Castanyet) fou venuda als Vilademany.

El municipi s’adhereix al projecte afegint dos elements patrimonials. D’una banda, l’Església de Sant Martí de Riudarenes, temple d’origen romànic i que es troba documentat des de l’any 1190. Per altra part, el Castell d’Argimon, documentat ja l’any 925 i que formava part del domini dels vescomtes de Cabrera des de mitjans del segle XI.

Amb aquests, ja són 41 els elements patrimonials que formen part del projecte del Vescomtat de Cabrera. Aquest projecte, des de l’any 2017 ha estructurat una proposta al voltant de tot el llegat patrimonial dels Cabrera a la comarca de la Selva i del relat històric d’aquest territori.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit