Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Renfe comença a retornar la fiança dels abonaments gratuïts adquirits al 2022

Renfe ha començat a retornar la fiança dels abonaments gratuïts de Rodalies i Mitja Distància adquirits durant el 2022. A partir d’aquest dilluns, els més de 750.000 usuaris que van sol·licitar un títol rebran els diners abonats. En el cas de títols per Rodalies, 10 euros, i 20 euros en Mitja Distància.

Les persones que van pagar amb targeta de crèdit rebran la fiança de manera automàtica al seu compte. En canvi, els que van fer-ho amb efectiu hauran d’adreçar-se als punts de venda de les estacions a partir del 15 de gener. Per rebre els diners cal haver fet un mínim de 16 viatges entre l’1 de setembre i el 31 de desembre de l’any passat.

Renfe no retornarà els diners als usuaris que hagin fet un “ús irregular”. En aquest sentit, l’operadora va detallar que entén per “ús irregular” el fet de reservar una plaça de Mitja Distància  però després no viatjar, i fer-ho en almenys tres ocasions. Aquesta pràctica també comportava la retirada durant un mes de l’abonament gratuït. Els usuaris afectats en aquests casos ja han estat notificats.

Renfe ha detallat que per facilitar el tràmit de retorn de les fiances també ha habilitat una línia telefònica específica: 91 919 15 67.

Més de 750.000 abonaments amb descompte

Entre l’1 de setembre i el 31 de desembre del 2022, Renfe va expedir 757.639 abonaments bonificats a Catalunya. D’aquests, la majoria van ser de Rodalies (fins a 620.000) i, el restant, de Mitja Distància (118.000 títols). En relació amb Avant, es van vendre prop de 20.000 bitllets a meitat de preu.

Tot i que Renfe hagi començat a retornar les fiances corresponents als abonaments del 2022, els bitllets bonificats es mantenen durant tot el 2023 i encara es poden adquirir. Els nous títols es podran fer servir fins al 30 d’abril i, a partir d’aquesta data, caldrà tornar-los a renovar. Tal com l’any passat, per obtenir els bitllets cal dipositar una fiança de 10 euros per Rodalies i de 20 euros per Mitja Distància. També es manté el descompte del 50% pels serveis ferroviaris d’Avant.

Segons va informar Renfe, fins al 2 de gener 230.000 persones de tot l’Estat havien adquirit nous abonaments bonificats.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit

NOTHING FOUND!