Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Renfe ha expedit més de 640.000 abonaments gratuïts per a Rodalies i Mitjana Distància

A més, Renfe introdueix mesures per evitar el frau, perquè hi ha viatgers que reserven places que no utilitzen


Renfe ha assolit els prop de 653.000 abonaments gratuïts expedits per viatjar en Rodalies, Mitjana Distància i serveis Avant per viatjar entre l’1 de gener i el 30 d’abril de 2024. El govern espanyol va aprovar a finals del 2023 la pròrroga de la gratuïtat dels serveis de Rodalies i Mitjana Distància convencional per a viatgers recurrents, així com els descomptes del 50% per als Avant. Del total de títols multiviatge gratuïts expedits per Renfe, prop de 516.500 corresponen a abonaments per viatjar en Rodalies, mentre 126.000 són per a Mitjana Distància. La resta, 10.300, són títols amb descompte del 50% d’Avant.

Renfe introdueix mesures per evitar el frau, perquè hi ha viatgers que reserven places que no utilitzen. Així, a partir de l’1 de març, no es podran formalitzar viatges per a dos o més trens consecutius en el mateix sentit quan entre dues formalitzacions l’horari de sortida d’origen de la primera i el de la segona sigui inferior al triple del temps de viatge. Els usuaris que no hagin d’utilitzar la plaça reservada l’han de cancel·lar amb un mínim de 60 minuts d’antelació.

Si com a mínim en tres ocasions no se n’efectua la cancel·lació com marca la normativa, el viatger perdrà el dret a adquirir nous abonaments amb descompte durant els següents 90 dies.

Després de detectar-se dues cancel·lacions no realitzades amb l’antelació mínima requerida, Renfe comunicarà les possibles conseqüències al viatger a través del contacte facilitat per ell mateix.

La companyia continua realitzant controls aleatoris a bord i als controls d’accés als trens Avant per tal d’evitar els casos puntuals d’ús irregular de títols bonificats.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit