Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Ràdio Marina emet aquest diumenge una programació especial des de la Fira de l’Avellana de Brunyola


La Fira de l’Avellana de Brunyola arriba enguany a la 28 edició i posarà en valor el paper de les dones en el manteniment i preservació del cultiu d’avellana al territori. I Ràdio Marina serà present aquest diumenge per la tarda amb una programació especial en directe, des de dos quarts de cinc a dos quarts de vuit. Farem connexions cada mitja hora per explicar-vos l’ambient de la fira i donar veu als seus protagonistes.

La inauguració de la Fira de l’Avellana, que s’ha fet aquest migdia, dona pas a un intens cap de setmana de propostes lúdiques amb l’avellana com a protagonista però també d’altres destinades a conèixer l’entorn de Brunyola i Sant Martí Sapresa, com el castell de Brunyola o els cultius d’avellaners. Brunyola és un petit municipi de 300 habitants situat a mig camí entre Santa Coloma de Farners i Anglès.

La fira de l’Avellana se celebra des del 1995 amb l’objectiu de donar suport als productors d’avellana d’aquesta zona. I és que aquest petit municipi de la Selva Interior és el principal productor d’avellana de les comarques gironines i un dels més importants de Catalunya.

A banda de Brunyola i Sant Marti Sapresa trobem producció d’avellana a Santa Coloma de Farners, Amer, la Cellera de Ter, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Anglès i Vilobí d’Onyar. També n’hi ha a Bescanó i Vilablareix, al Gironès. Brunyola i Sant Martí Sapresa concentra prop de la meitat dels avellaners de la província de Girona. Cada any es recullen aquí cap a 470 tones d’avellana.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit