Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Rues de Carnestoltes a la Selva i l’Alt Maresme


Aquesta setmana arrenquen les celebracions de carnavals i carnestoltes. Arreu del territori de la Selva i l’Alt Maresme s’han organitzat diferents activitats.

Carnaval Costa Brava Sud (Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar)

Enguany torna el Carnaval de la Costa Brava Sud i celebra la seva 10a edició. El dissabte 18 de febrer, a les 16h començarà la Gran Rua de Carnaval a Lloret de Mar al Passeig de Camprodon i arribarà fins l’Avinguda del Rieral. La rua continuarà a Lloret el diumenge 19 a les 12h.

Aquest mateix dissabte, però a les 19h, hi haurà la Rua Nocturna de Carnaval de Tossa de Mar. El diumenge 19 de febrer, a les 17h, començarà la Gran Rua de Carnaval de Blanes des de la Rambla Joaquim Ruyra fins a la Plaça dels Països Catalans. L’última data del Carnaval Costa Brava Sud serà la del dissabte 4 de març quan tindrà lloc la 46a Gran Rua Ressaca de Carnaval de Tossa de Mar i que anirà de la Rambla Joan Maragall fins davant del parc de Bombers de Tossa.

A banda de la Grans Rues de Carnaval, Blanes, Lloret i Tossa han programat més activitats carnavalesques.

Carnaval de l’Alt Maresme

El 25 de febrer tindrà lloc la 22a edició del Carnaval de l’Alt Maresme, organitzat pels ajuntaments de Calella i de Pineda de Mar, juntament amb la Comissió de Carnaval de l’Alt Maresme.

Començarà a les 19h a l’Avinguda Mediterrani amb el carrer Andorra i arribarà fins a la N-II, a l’alçada d’Indústria. La festa final i l’entrega de premis es farà a la Fàbrica Llobet.

Blanes

El divendres 17 de febrer se celebra el Carnaval Jove amb l’actuació Free Kiss que començarà a les 22h a la Plaça dels Dies Feiners. Tot seguit hi actuarà DJ Pau Murner.

L’endemà, dissabte 18, hi haurà activitats infantils i juvenils amb tallers creatius per tota la mainada durant tota la tarda a la plaça dels Dies Feiners. A més, hi haurà el show de Bety amb DJ Mario.

Lloret de Mar

El divendres 17 de febrer tindrà lloc el Concurs de disfresses al lloc de treball. A les 10h també hi haurà la Rua de les Escoles i serà a les 19h quan arribarà el Rei Carnestoltes.

El matí del dissabte 18 de febrer hi haurà el Concurs de disfresses al carrer. A la nit, a partir de les 22.30h, hi haurà concert de barraques amb Festa Flaixbac a la plaça de Germinal Ros.

El diumenge 19, a les 21h, hi haurà el lliurament de premis. El dimecres 22 de febrer, a les 20h, tindrà lloc l’enterrament de la sardina.

Tossa de Mar

A Tossa la celebració de Carnaval comença el dijous 16 de febrer amb el Dijous Gras i un concurs de truites de carnaval. Divendres, 17 de febrer tindrà lloc la Rua Infantil des de les 15h.

L’endemà, dissabte 18, hi haurà el Concurs de disfresses al lloc de treball. Al matí també es farà el Pregó de Carnestoltes a les 11h a Can Paset. També se celebrarà la XXIII Rua d’en Xixa. Durant tot el matí de diumenge es farà una festa infantil de disfresses.

El dimecres 22 de febrer hi haurà l’enterrament de la sardina i es farà l’entrega de premis.

Per la Gran Ressaca del Carnaval, a banda de la rua, el divendres 3 de març hi haurà el Sopar de Carnaval.

Calella

El divendres 17 de febrer hi haurà la festa de carnaval a l’Espai Jove de Can Saleta a partir de les 18h amb activitats com un concurs de disfresses.

El dissabte 18 de febrer a les 17h pregó de la reina i rei Carnestoltes a la plaça de l’Ajuntament i rua infantil. A les 23h, ball de disfresses a la Fàbrica Llobet-Guri.

Canet de Mar

Carnaval comença el dijous 16 de febrer amb la celebració del Dijous Gras a l’envelat de Vil·la Flora a les 22h amb la Nit Grassa amb Adan Xou!.

L’endemà divendres, a les 15.15h tindrà lloc la Rua Indantil de les Escoles que començarà a la Riera Buscarons i arribarà fins a la plaça Universitat. També hi haurà L’Arribo i el concurs individual de disfresses. A les 20.30 sortirà la Comitiva Carnavalera i a les 23.30 començarà la festa a Vil·la Flora amb DJs.

El dissabte 18 hi haurà Rua i Ball de Carnaval a les 18h. El recorregut sortirà de l’avinguda Dr. Marià Serra i arribarà fins a l’Avinguda General Moragues. A les 22h, l’envelat de la Vil·la Flora acollirà una nit de ball amb Uraban Events Barcelona. A les 23.30 es farà l’entrega de premis. Per diumenge al matí hi ha programat ball i animació infantil de carnaval a càrrec de Jordi Tonietti.

L’últim acte de Carnaval a Canet de Mar serà el dimecres 22 de febrer amb L’enterro a la riera Sant Domènec, on es farà la crema del Rei Carnestoltes i la Sardina.

Arenys de Mar

Des del divendres 17 fins el diumenge 19 de febrer, L’Espai organitza una excursió amb el nom ‘Gran Carnaval’ que passarà per Vinaròs, Peñíscola i La Ràpita.

A Arenys, el dissabte 18 de febrer, a les 17h, se celebrarà el Carnestoltes AVAM a la Riera d’Arenys de Mar. Tot seguit hi haurà Ball Familiar a la plaça de l’Església amb Rah-mon Roma. A l’Ateneu Arenyenc també hi haurà Ball de Carnaval, a càrrec de Duet Ària. A la nit, el ball continuarà a la plaça de l’Església amb DJ Jou TM.

Sant Cebrià de Vallalta

El dissabte 18 de febrer, a les 17h, arrencarà la cercavila i desfilada amb el Rei Carnestoltes. Sortirà del carrer 1 d’octubre del 2017 i arribarà fins al pavelló. Allà es farà l’entrega de premis i se celebrarà un sopar amb DJ.

Arbúcies

El divendres 17 de febrer, al vespre, la placeta de Can Reus serà el punt de sortida de la rua de comparses. A la nit, hi haurà ball al poliesportiu de Can Delfí amb Els amics de Manel i DJ Pumocat.

L’endemà dissabte, al matí, hi haurà la Rua de Carnaval amb Xaranga Güell Escola de Música a les 11h. Tot seguit a la plaça de la Vila hi haurà esmorzar i festa infantil amb Kids Dance.

Sant Hilari Sacalm

El dissabte 18, a les 17h, tindrà lloc el Carnaval infantil al pavelló municipal amb un concurs de disfresses i animació d’Ai Carai. A la nit, a partir de les 12h, nit de ball amb Waikiki i DJ Garci.

Pineda de Mar

Altres activitats programades per Carnaval a Pineda és la del dijous 16 de febrer, Dijous Llarder, amb un concurs de truites a la Plaça de les Mèleis. El dissabte 18 hi haurà la Rua Infantil a Poblenou.

El diumenge 19 de febrer, a les 11h, es farà la Rua de Carnestoltes que sortirà de la Plaça Sara Llorens.

El dimecres, 22 de ferber, hi haurà el Comiat de la Sardina al Pati de Can Comas.

Santa Coloma de Farners

El divendres 17 de febrer tindrà lloc la rua nocturna. A les 22.30h s’iniciarà el recorregut a la Plaça Farners i arribarà fins al Passeig de la Nòria.

L’endemà, dissabte 18, hi haurà la rua diürna. A les 16.30 començara la rua al Carrer Sorrai i arribarà fins al Carrer Pere Costa.

Malgrat de Mar

El divendres 17 de febrer tindrà lloc la cercavila d’adults al vespre. L’endemà dissabte hi haurà la rua infantil. En tots dos casos, les rues acabaran amb música i ball al pavelló Germans Margall.

Hostalric

Les Majorettes d’Hostalric organitzen la Rua Tradicional de Carnaval que es farà el dissabte 18 de febrer. El recorregut començarà al carrer Poeta Ruyra i arribarà fins a la plaça de Can Llensa. A la nit es farà sopar popular i discomòbil amb DJ Uri Ferrer.

Vidreres

Aquest cap de setmana, a Vidreres celebren la Festa del Ranxo i Carnaval. El divendres 17 de febrer, a les 17.30 es farà un taller de Carnestoltes.

El dissabte 18, a les 17h, el Rei Carnestoltes farà el pregó i, tot seguit, començarà la cercavila familiar de disfresses. Després hi haurà un espectacle familiar amb Antipasti i el ball de Carnestoltes, que anirà a càrrec de Yo suspendí EGB. El diumenge 19 al matí es farà el 54è concurs de disfresses infantils.

El dimarts 21 de febrer hi haurà una fira d’artesania i productes alimentaris de 9 a 14h. A les 12.30h també es farà la Rua del Ranxo amb Carnaval de Carrosses i comparses. EN acabar, hi haurà el dinar popular del Ranxo i, tot segui, el ball del Ranxo amb Duet Styl.

Sant Pol de Mar

El divendres 25 de febrer, a les 17h, començarà la Festa Infantil de Carnaval a l’Envelat del Parc Litoral. El dissabte, a les 18.30h començarà la Rua de Carnestoltes a la plaça Anselm Clavé. A les 19.30h, el Rei Carnestoltes farà el pregó a la plaça de la Vila. A les 20.30 es farà el sopar de carnaval, a càrrec del Trencall, a l’Envelat del Parc Litoral. En acabar, hi haurà el Ball de Carnaval Mashup Night amb DJ Surda.

El diumenge 27 de febrer es farà el Dinar de Carnaval al carrer Nou i, en acabar, ball a càrrc de Toni Balam Grup.

Maçanet de la Selva

El dissabte 4 de març, a les 12h, es farà la celebració de la Rua Infantil. A les 17.30 es farà la Rua de Carnestoltes, que començarà des de la plaça Lluís Companys.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit