Free Porn
xbporn

deneme bonusu veren siteler

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Puigdemont anuncia que ha “emprès el viatge de retorn des de l’exili” per ser al Parlament aquest dijous

L'expresident denuncia que al govern espanyol "ni sembla inquietar-li gaire" la seva possible detenció


Carles Puigdemont ha anunciat aquest dimecres que ha “emprès el viatge de retorn des de l’exili” des de Waterloo (Bèlgica) per a ser aquest dijous al Parlament, per al debat d’investidura de Salvador Illa. Un retorn dels quals es desconeixen els detalls, però l’expresident ha assegurat que manté el compromís per a confrontar la “rebel·lió d’alguns jutges del Suprem”.

En un vídeo difós a les seves xarxes socials, el diputat de Junts, nascut a Amer, també ha denunciat que “no sembla que al govern espanyol li inquieti massa” i que “tem que al futur Govern de Catalunya li resultarà indiferent”. El debat d’investidura està convocat per aquest dijous a les 10h. Junts i entitats sobiranistes han convocat una “rebuda institucional” a les 9 al Passeig Lluís Companys de Barcelona.

Una rebuda institucional

El d’Amer farà un viatge de retorn discret, a diferència de la previsió inicial, a conseqüència de l’amenaça de detenció que pesa sobre ell. A les 9 h hi ha prevista una “rebuda institucional” per part de membres de Junts, la CUP, l’ANC, Òmnium Cultural, el Consell de la República i l’AMI, entre altres. Està previst que Puigdemont hi intervingui i després intenti arribar acompanyat d’autoritats fins al Parlament, que estarà blindat pels Mossos d’Esquadra. Fonts de l’entorn de l’expresident remarquen que vol “exercir els seus drets” i esperen que es pugui fer “amb tota la normalitat”.

En el vídeo, Carles Puigdemont ha defensat que el “desafiament” del Tribunal Suprem, que es nega a aplicar la llei d’amnistia, “s’ha de contestar i s’ha de confrontar”. Per això, ha assegurat que ha “emprès el viatge de retorn des de l’exili, convençut que no hi ha cap altre camí per a la normalitat democràtica, que la fi de la repressió política, que està contemplada en la lletra i l’esperit de la llei d’amnistia”.

“Si ens la creiem, si volem que aquesta llei abasti tothom, no podem callar davant l’actitud de rebel·lia, re rebel·lió, en què s’han bunqueritzat alguns jutges del Suprem”, ha afirmat el cap de files de Junts, que ha defensat la necessitat d’una “justícia imparcial, que no tingui agenda política, que no interfereixi per impedir la voluntat popular”.

En aquest context, l’expresident conclou que la seva presència al Parlament “hauria de ser normal” i que el fet que s’arrisqui a una “detenció arbitrària” és “l’evidència de l’anomalia democràtica que tenim el deure de denunciar i combatre”.

Els Mossos enllesteixen el dispositiu per detenir Puigdemont abans que entri al Parlament

Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra estan acabant de dissenyar el dispositiu de seguretat al voltant i a l’interior del parc de la Ciutadella de Barcelona per al ple d’investidura de Salvador Illa com a president de la Generalitat aquest dijous.

La policia catalana reforça el dispositiu ja habitual en plens importants com aquest en previsió que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont vulgui accedir a l’edifici del Parlament, cosa que els Mossos volen impedir. Aquest dimecres a la Ciutadella ja es poden veure desenes de tanques de seguretat per controlar els accessos i els moviments de possibles manifestants. A més, també es preveu tancar el parc i restringir l’accés a qualsevol persona no acreditada.

Puigdemont té vigent una ordre estatal de detenció per malversació de fons públics emesa pel magistrat instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Des que va marxar de Catalunya a finals d’octubre del 2017 no ha tornat a entrar a Espanya i ara previsiblement serà detingut. Ho pot fer qualsevol cos policial espanyol i en qualsevol lloc i moment, però previsiblement ho faran els Mossos d’Esquadra quan pretengui acostar-se a la cambra catalana. Els controls a les fronteres, sobretot a la Jonquera, són poc efectius i la intenció declarada de Puigdemont d’acudir al ple d’investidura fa que la policia catalana reforci el dispositiu a la zona més propera al Parlament.

Una detenció “previsible”

Si és arrestat, Puigdemont serà traslladat al jutjat de guàrdia del partit judicial on hagi estat detingut, probablement a la Ciutat de la Justícia de Barcelona. El jutge de guàrdia comunicarà la detenció al Suprem. Llarena podria prendre-li declaració per videoconferència, convocar-lo per un altre dia o fer-lo traslladar immediatament a Madrid, que serà el més probable. Un cop a Madrid, Puigdemont pot quedar en llibertat provisional o ser enviat preventivament a presó per suposat risc de fuga.

En cas de detenció i presó la defensa de Puigdemont té previstos diversos escenaris. Un d’aquests és presentar una petició d’habeas corpus al jutjat de guàrdia que assumeixi la detenció inicial o al Suprem. Si la petició és rebutjada, que és el més probable, es podria presentar un recurs davant del Tribunal Constitucional, perquè la seva sala de vacances es pronunciï de forma urgent sobre la possible aplicació de la llei d’amnistia a l’expresident.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit