test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Protecció Civil provarà de nou el sistema d’alertes al Maresme el 14 de setembre


El dia 14 de setembre Protecció Civil durà a terme una prova d’alertes a l’Àrea de Barcelona, incloent-hi, doncs, la zona del Maresme.

Les alertes de Protecció Civil són una eina per traslladar a la població instruccions que han de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobin a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu. Aquestes alertes consisteixen en la recepció de notificacions emergents a la pantalla.

El missatge arriba a tots els telèfons intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l’emergència en el moment de l’enviament de l’alerta i mentre l’alerta estigui activa. El missatge va acompanyat d’un so fort i estrident. Segons el Departament d’Interior, l’acompanyament sonor és per “poder alertar degudament”. Aquest tipus de missatges es mantenen a la pantalla fins que es prem el botó d'”acceptar”.

Així doncs, el dia 14 de setembre, tots aquells smartphones que es trobin a l’àrea de Barcelona rebran un missatge encapçalat pel text “Alerta de Protecció Civil/Alerta presidencial”. Al Maresme, l’avís es rebrà a les 10 h del matí.

Enquesta de valoració

Per poder avaluar el funcionament de les proves d’alertes, Protecció Civil ha elaborat una enquesta anònima amb un qüestionari. Així doncs, el cos demana que la ciutadania de l’àrea en què s’han realitzat les proves respongui l’enquesta.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit