test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Protecció Civil desactiva l’alerta per fortes pluges


Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest dissabte al matí l’alerta del pla Inuncat que estava activa des d’aquest divendres per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya de pluges intenses sobretot al litoral i prelitoral. Fins al migdia d’aquest dissabte encara poden haver-hi algunes pluges al litoral i prelitoral de Tarragona, però no es preveu que s’acumulin intensitats importants.

La intensitat més alta de precipitacions va ser al Maresme. Més concretament a Mataró, amb la precipitació d’uns 100 litres per metre quadrat en hora i mitja i més de 200 trucades als serveis d’emergències. La forta tempesta va causar un ferit greu i va afectar edificis, cotxes i vaixells. En aquest episodi, el telèfon d’emergències 112 també va rebre 33 trucades des de la Selva. Les trucades es van fer, sobretot, entre les 7 i les 9 del vespre. Les incidències que es van produir a la ciutat de Mataró ja han quedat pràcticament resoltes i la situació ja es va normalitzant a la zona.

Evitar els passos subterranis en episodis de fortes pluges

El subdirector general de programes d’Emergències de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha explicat a RAC1 que l’episodi “no és extraordinari” a les tardes d’inici de la tardor, i ha demanat prudència a la ciutadania a l’hora de creuar passos subterranis quan plou molt, ja que es poden omplir d’aigua de forma sobtada. Delgado també ha demanat a la població que no vagi a rescatar cotxes dels aparcaments subterranis quan hi hagi molta pluja, ja que pot suposar un risc. Ha recordat que les assegurances cobreixen els danys als vehicles en aquests casos.

La intensa tempesta a la comarca del Maresme va deixar 100 litres per metre quadrat en una hora i mitja a la zona del port de Mataró i va enfonsar dos vaixells i en va afectar una dotzena més, segons ha informat Protecció Civil. En cap dels casos hi ha hagut persones afectades ni vessament de combustible tot i que els serveis d’autoprotecció del port han actuat posant barreres de contenció preventivament. També es va rescatar un conductor ofegat d’un cotxe atrapat al pas soterrani del Cargol, que va quedar inundat. L’home va ser traslladat greu a l’hospital.

També a Mataró, la Policia Local va desallotjar tres habitatges per inundacions i va caldre avaluar la seva seguretat i estabilitat. Els estudis ja s’han fet i han estat favorables, per la qual cosa les famílies ja han pogut tornar.

Altres incidències destacades van ser a Calella amb aigua acumulada en una escola amb els alumnes a l’interior que no podien sortir i que finalment ho van fer sense incidències. A Palafolls hi va haver acumulació d’aigua en un geriàtric, però sense persones afectades. Els residents van ser assistits per la Policia Local.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit