El Castell de Montsoriu ha rebut aquest dissabte 4 de novembre al visitant 150.000 des de la seva obertura al públic l’any 2011. Es tracta de la família Mor Sastre, de Cerdanyola del Vallès, que ha rebut un reconeixement en un acte apadrinat per l’actor Quim Masferrer i al que han assistit diverses autoritats.
L’equip de Ràdio Marina ens hem tornat a desplaçar al castell per emetre una programació especial en directe des de la sala noble.
Ariadna Gómez, guia del Castell de Montsoriu
L’Ariadna Gómez és una de les professionals que forma part de l’equip de guies del Castell de Montsoriu. Ha participat en diverses excavacions arqueològiques que s’han fet al castell i creu que per transmetre al visitant tot el que històricament significa Montsoriu i el Vescomtat de Cabrera és vital conèixer a fons el projecte.
Àngel Vàzquez, tècnic del projecte Vescomtat de Cabrera del Consell Comarcal de la Selva
Parlem amb el tècnic responsable del projecte turístic Vescomtat de Cabrera que es desenvolupa des del Consell Comarcal de la Selva. Es va iniciar l’any 2017 amb l’atorgament d’un fons FEDER de la Unió Europa que va finalitzar l’any 2022. Segons explica Vàzquez, ara el projecte se centra en fer divulgació de la vinculació històrica de cada municipi amb el Vescomtat de Cabrera.
Joan Carles Codolà, extreballador del Consell Comarcal de la Selva
Joan Carles Codolà va ser una de les primeres persones que va treballar des del Consell Comarcal de la Selva per tal que el Castell de Montsoriu fos visitable. Amb la perspectiva que atorga el pas del temps, Codolà reflexiona sobre l’evolució del projecte i apunta que va ser l’expresident Jordi Pujol el que va fer possible que la propietat del monument es quedés al territori.
Albert Sanz, president del Patronat de Montsoriu i Martí Pujals, president del Consell Comarcal de la Selva
El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Albert Sanz, explica que el projecte evoluciona de la mà de la tecnologia. Per a l’any vinent hi ha prevista la instal·lació d’un sistema de realitat virtual que permetrà al visitant conèixer com eren les estances del castell. Sanz també aposta per incorporar més municipis al projecte del Vescomtat de Cabrera. Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals, creu que s’ha aconseguit posar en el mapa el Castell de Montsoriu. També creu que el monument és un actiu destacat per a les comarques gironines i anima a coneixer-lo a totes les persones que encara no l’hagin visitat.
Família Mor Sastre, visitants 150.000 del Castell de Montsoriu
Parlem amb el Manel, l’Estela, la Júlia i el Manel. La família ha estat el visitant 150.000 de Montsoriu i va adquirir les entrades telefònicament a mitjans de la setmana passada. Era la primera vegada que visitaven Montsoriu. Van conèixer el monument a través d’una persona propera veïna d’Arbúcies.
Àngel Rodríguez, actor que interpreta Bernat II de Cabrera
Àngel Rodríguez és l’actor de la companyia Alma Couture que interpreta el personatge de Bernat II de Cabrera. Hi és present en tots els esdeveniments importants del castell i explica que des de la companyia sempre han volgut participar en activitats de divulgació històrica. Afegeix que els encantaria fer més visites guiades, dinamitzacions o espectacles al castell.
Quim Mateu, arquèoleg de Montsoriu i Montse Codina, cap de comunicació del Consell Comarcal de la Selva
Hem tancat la programació especial conversant amb l’arqueòleg coordinador del projecte del Castell de Montsoriu, Quim Mateu, i amb la cap de comunicació del Consell Comarcal de la Selva, Montse Codina. Mateu ha donat una dada, com a mínim, impactant. El total de visitants del castell de Montsoriu han recorregut un milió de quilòmetres. Per la seva banda, Codina ha explicat que la campanya de comunicació que es fa des del Consell Comarcal de la Selva ha permès donar a conèixer el monument a la població de proximitat. També comenta que el proper objectiu és impactar en el públic francès.
Amb el suport de: