test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Presenten un projecte per aprofitar les aigües residuals de la depuradora de Mataró per estalviar un 50% d’aigua de boca

La iniciativa l'ha impulsat Maresme Circular, la marca del Consorci de Residus del Maresme, i està pendent de l'aprovació de l'ACA


Maresme Circular, la marca del Consorci de Residus del Maresme, ha començat a treballar en un projecte per aprofitar les aigües residuals procedents de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Mataró. Aquestes aigües tractades, ara s’aboquen al mar. Així, l’objectiu és utilitzar-les en els processos del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme per tal d’estalviar un 50% el consum d’aigua de boca.

En una primera fase, expliquen, es preveu utilitzar aquesta aigua residual en els processos de tractament d’aires, biometanització i producció d’aigua ultrafiltrada de la planta de tractament mecànic-biològic. Aquests tres processos, assenyalen que tenen un consum anual de 20.000 m³ d’aigua. Amb aquest projecte s’arribaria a una reducció d’un 20% del consum d’aigua de boca.

En una segona fase es vol fer ús de les aigües residuals a la planta de valorització energètica del Centre. En aquest cas, estimen que la reducció del consum d’aigua de boca seria de 30.000 m³ anuals, és a dir, una reducció d’un 30% addicional.

Ara per ara, però, el primer estadi del projecte encara està a l’espera de rebre les autoritzacions corresponents de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit