test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimecres 30/08/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– L’Ajuntament de Lloret de Mar ha tancat de manera cautelar 4 Habitatge d’Ús Turístic per incompliment de l’Ordenança Reguladora dels Habitatge d’Ús Turístic del municipi. Entre les infraccions registrades als quatre habitatges hi ha no disposar de rètol identificatiu, no respondre el termini establert als requeriments dels serveis policials per atendre les incidències relacionades amb l’habitatge o els seus usuaris, o no informar als usuaris de la normativa municipal referent al dipòsit de residus i deixalles ni de l’ordenança de civisme, entre d’altres.
Així mateix, i a banda de tancament cautelar de l’activitat, també se’ls hi han imposat sancions econòmiques que oscil·len entre els 1.500 i els 4.500€.

– L’Hospital de Blanes ha incorporat aquest mes de juliol un equip de TAC, una Tomògraf Axial Computada. El nou equip compta amb eines d’intel·ligència artificial i representa un salt qualitatiu “molt important” segons destaquen des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ens que gestiona l’hospital de la Selva Marítima.
Per a la incorporació d’aquest equip s’han hagut de fer obres d’adequació d’espais i la inversió final ha estat de gairebé mig milió d’euros. L’adquisició del nou equip permetrà millorar la capacitat diagnòstica i de resolució de l’hospital així com l’accessibilitat de la població per a la realització d’aquest tipus de prova. Fins ara els ciutadans s’havien de desplaçar a l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella.

– I en plana cultural, la 42a Fira de Calella i l’Alt Maresme farà d’aparador de les fires més importants del país etre el 22 i el 24 de setembre. La Fira de Calella d’aquest 2023 estarà dedicada al concepte Fira de Fires. Així, un total de vuit fires catalanes portaran les seves pròpies activitats a Calella. Entre les fires participants hi ha la Fira del Mercat del Ram, de Tordera; la Festa del Pèsol i la Coca, de Sant Andreu de Llavaneres; o la Fira de la Muntanya, de Vic.

– Els ingressats per covid-19 baixen lleugerament a Catalunya i se situen en 489 durant la setmana del 21 al 27 d’agost, segons les dades publicades al portal Sivic del Departament de Salut. Ara bé, els diagnòstics a l’Atenció Primària, sí que pugen. Aquesta darrera setmana han arribat fins als 5.524.
L’estimació de la taxa setmanal global de covid-19 és de 115. La setmana anterior va ser de 86.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit