test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del divendres 21/04/2023


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– L’Audiència de Girona ha jutjat un acusat que s’enfronta a 6 anys de presó per abusar sexualment de la seva cunyada d’11 anys mentre dormia a Anglès la nit del 15 d’octubre del 2020. És el segon judici per delictes sexuals que afronta el processat. La mateixa Audiència el va absoldre el novembre passat d’haver violat una adolescent tornat de festa l’any 2017.
Al judici, el processat ha negat els fets. La menor no ha declarat perquè consta l’exploració que li va fer l’equip tècnic penal com a prova preconstituïda. La seva mare ha afirmat que estava a casa quan la nena li va dir que volia que el processat marxés de casa perquè s’havia despertat quan li tocava els genitals.

– La Federació Catalana de Golf i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya han remarcat aquest dijous que si Catalunya vol acollir la Ryder Cup del 2031 ha de construir un nou camp de golf a Caldes de Malavella. Segons les dues entitats esportives, el nou camp de golf utilitzarà aigua 100% reciclada de la depuradora que les actuals instal·lacions ja utilitzen en els camps de golf i, per tant, no necessita una nova concessió de l’Agència Catalana de l’Aigua. A més, el projecte del camp de golf no està lligat al projecte de construcció residencial ja que la Ryder Cup 2031 necessita tot l’espai per les seves instal·lacions, ocupen més de 470.000 metres quadrats. El Govern, per la seva banda, s’oposa a fer un nou camp de golf en plena sequera.

– Avui també destaquem que el Departament de Territori, a través de l’Institut Català del Sòl, l’Incasòl, ha obert una convocatòria per adquirir blocs d’habitatges de grans tenidors i destinar-los a lloguer assequible. Segons ha explicat la conselleria en un comunicat, la mesura pretén mobilitzar el parc d’immobles buits i fomentar la rehabilitació urbana. Així, els blocs han d’estar situats en municipis amb alta demanda residencial i escassetat d’oportunitats de lloguer amb algun tipus de protecció. A Catalunya són 162 municipis els que tenen aquesta distinció. Pel que fa als habitatges, han de tenir una superfície útil d’entre 40 i 90 metres quadrats i poden ser tant pisos acabats com en construcció. Les ofertes es poden presentar fins al 15 de juny.

– I les càrnies gironines han crescut un 26% en exportacions durant el mes de febrer. Així, capitanegen el comerç exterior a la demarcació. En concret, les empreses càrnies han fet vendes a l’estranger per valor de 172,12 milions d’euros. Això es tradueix en què han tancat el mes fregant el 30% d’increment en exportacions.
Aquesta situació, però, no es trasllada a les químiques, la segona indústria en importància a l’exterior. Les seves empreses, entre les quals hi ha les farmacèutiques, no remunten i tanquen el mes a la baixa, amb una caiguda del 22% en vendes a l’estranger. De mitjana, però, les exportacions gironines han crescut un 6,6% al febrer, situant-se en 635,4 milions d’euros.

– Els professors interins ja no podran triar el municipi on volen fer classe a partir del curs que ve. El Departament d’Educació ha comunicat a la mesa sectorial que a partir d’ara la petició mínima que es podrà fer a la borsa és la comarca, eliminant la possibilitat de posar municipis ordenats per preferència. Així, Educació defensa que s’evitarà deixar “alumnat desatès” i permetrà adjudicar “substitucions més llargues” per als sol·licitants. Des de la Plataforma d’Interins de Catalunya (PINDOC) han valorat negativament la decisió.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit