Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dijous 19/05/2022


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

-Inspecció del Treball ha enviat un requeriment a Ryanair perquè l’empresa aboni el Salari Mínim Interprofessional a la plantilla de treballadors de Girona. Aquesta resolució arriba després d’una denúncia del sindicat USO en què asseguren que hi ha quinze treballadors que durant el 2021 no van rebre 950 euros mensuals i rebien un conjunt de compensacions a finals d’any per arribar a l’SMI anual. Malgrat tot, Inspecció del Treball assegura que els treballadors han de rebre aquest salari mensualment i no es pot buscar el còmput anual, ja que així ho determina l’Estatut dels Treballadors.

-Passaport és el nom de la nova campanya de dinamització i promoció de l’associació d’Hosteleria la Selva per redescobrir la comarca de la Selva a través de la seva cuina. Es tracta d’un document físic que els participants poden segellar per una compra mínima de 20 euros als establiments associats. Quants més segells s’aconsegueixin el passaport ofereix més avantatges, com entrades per a serveis turístics de la comarca o participació en sortejos. La campanya, que estarà activa fins a finals d’any, compta amb la participació de 22 establiments associats entre restaurant i hotels.

-La comarca de la Selva és la comarca que més negocis ha mantingut en funcionament a través del programa Reempresa. Concretament, la comarca aplega el 32 % dels casos d’èxit de la demarcació de Girona on el servei ha evitar el tancament de 135 empreses des del 2013, fet que ha permès salvaguardar 330 llocs de treball. Segons informen en un comunicat, un 43% de les empreses eren del sector hoteler, un 28% comerços, un 20% del sector serveis, un 6% de l’industrial i el 3% restant de la construcció o del sector agropecuari. Aquestes operacions han generat una inversió induïda de més de 5,7 MEUR. El servei Reempresa posa en contacte empresaris que volen traspassar un negoci i emprenedors que podrien estar interessats en agafar el relleu.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit