Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del divendres 18/11/2022


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– 18 municipis de la Selva, el Maresme i el Vallès Oriental ja formen part de la Ruta de la Tourdera. Es tracta d’un projecte que ha recuperat diversos camins i els ha habilitat com a rutes per fer a peu o en bicicleta entre Arbúcies i la desembocadura de la Tordera. Les rutes, amb 11 trams a la demarcació de Barcelona i 7 a la de Girona i un total de 200 quilòmetres transitables, segueixen els cursos fluvials de la Tordera i la Riera d’Arbúcies. L’objectiu del projecte, que implica a 18 Ajuntaments, les Diputacions de Girona i Barcelona i el Consell Comarcal de la Selva, busca promoure el coneixement de la natura i patrimoni associats al riu i el desenvolupament local dels municipis que en formen part.

– L’Ajuntament de Sant Hilari ha expressat la seva “disconformitat” amb la decisió del Departament d’Educació de retirar el concert econòmic a l’escola Sant Josep de Sant Hilari. Creuen que el fet de retirar el concert dos mesos després d’haver-se iniciat el curs deixa a les famílies, els alumnes i l’escola en una situació “difícil” i posa en risc la continuïtat del centre. Afegeixen que un possible tancament generaria “dificultats” a tota la comunitat educativa del poble.
El Departament d’Educació ha anunciat per aquest divendres una visita a Sant Hilari del conseller Cambray per tal de reunir-se amb els responsables del centre i les famílies.

– L’Audiència de Girona ha condemnat a dos anys de presó i multa de 675 euros la veïna de Santa Coloma de Farners que va arribar a vendre més de 130 bitllets d’avió inexistents entre el 2011 i el 2015. L’acusada s’enfrontava a 6 anys de presó. Fiscalia, acusacions particulars i defensa han pactat una rebaixa de la pena aplicant-li una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes pel temps que el cas ha trigat a arribar a judici.
La dona ha admès els fets i ha acceptat la condemna. L’Audiència ha fixat la indemnització en més de 240.500 euros.

– I l’Ajuntament de Malgrat ha adjudicat les obres de remodelació del Centre Cultural de la població. Els treballs costaran poc més d’1.400.000 euros i s’allargaran durant uns 6 mesos. La remodelació preveu solucionar diversos problemes que pateix l’equipament, com filtracions i humitats, façanes deteriorades o instal·lacions obsoletes. Segons expliquen des del consistori, la reforma preveu arranjar l’estat de l’edifici i també la remodelació necessària per als nous estudis de l’emissora municipal. El Centre Cultural de Malgrat es va renovar per última vegada l’any 2003.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit