Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dilluns 16/05/2022


Escolta-ho aquí:


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a les 7 del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

-La Generalitat de Catalunya ha activat una operació per anticipar el final de la concessió de l’Eix Transversal. Segons expliquen fonts del Departament d’Economia, acabar el contracte amb l’empresa concessionària Cedinsa aquest any permetrà estalviar 800 milions d’euros en divuit anys.
El contracte de concessió de l’Eix Transversal, la C-25 que va des de Cervera fins a Caldes de Malavella, va adjudicar-se al juny del 2007 i es va modificar el 2010. En una de les clàusules s’hi preveuen tres dates en què la Generalitat pot trencar la concessió. Aquestes dates, en què on hi hauria cap penalització, coincideixen amb els anys 2017, 2022 i 2027.

-La Plataforma d’Activistes per l’Habitatge i contra el Capitalisme de Blanes ha denunciat el desplegament “molt desproporcionat” d’una família amb dos fills menors del veïnat de la Plantera de Blanes. El desnonament va tenir lloc el passat 6 de maig amb agents uniformats i furgons per tota la plaça Medellín, segons el grup activista.
Des de la plataforma i l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge de Blanes denuncien en un comunicat que “es van vulnerar drets”, com el Dret a l’Habitatge i el Dret dels Infants. Aquestes mateixes organitzacions exigeixen que es compleixi la Llei Catalana d’Habitatge i que s’obligui al propietari de l’habitatge, una societat del grup Caixabank, a fer un lloguer social a l’habitatge on vivia la família.

-El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana encarregarà un estudi de vulnerabilitat de la línia R1 al Maresme. L’estudi pretén identificar els punts on la regressió de les platges té un impacte directe en la infraestructura.
El secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores, i el director general de Manteniment d’Adif, Àngel Contreras s’han reunit amb alcaldes del front litoral maresmenc. A la trobada s’han exposat inquietuds dels municipis i s’han abordat possibles actuacions a curt termini que garanteixin el bon funcionament del servei de la línia. S’aparca d’aquesta manera el projecte d’un possible trasllat de la línia més cap a l’interior.

-El local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Malgrat de Mar ha quedat cobert aquest divendres de cartells que demanen la dimissió del conseller d’Educació, Josep González-Cambray, i en contra de la seva política envers els centres educatius. L’acció ha estat protagonitzada per una vintena d’integrants de la recentment constituïda Assemblea de docents de l’Alt Maresme, formada per personal docent de diversos centres educatius de l’Alt Maresme.
Des de l’Assemblea expliquen que se senten “abandonats” pels partits polítics locals.
Des de la secció local d’ERC han emplaçat a l’Assemblea a una reunió per escoltar les seves reivindicacions.

-Tossa de Mar ha aprovat el pressupost del projecte de construcció d’una nova biblioteca al municipi. El cost total del projecte és de 71.442 euros, dels quals 57.153 euros seran subvencionats per la Diputació de Girona en el marc del Pla de Biblioteques. El següent pas será la licitació i adjudicació de les obres.
La nova biblioteca es construirà en un solar municipal de 1.100 metres quadrats del carrer Josep Maria Folch i Soler, a cinc minuts a peu de l’actual biblioteca. El nou equipament multiplicarà per tres l’espai de l’actual biblioteca Manuel Vilà i Dalmau, oberta des del 1989.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit