test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimecres 15/11/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– Vidreres tindrà la seva primera comunitat energètica local. D’aquesta manera vuit llars i dos comerços podran abastir-se d’electricitat verda produïda per les plaques solars que s’han instal·lat al pavelló municipal, que també funcionarà amb energia produïda per la instal·lació.
Amb aquesta iniciativa el municipi selvatà aplica un model que té per objectiu ser un poble més verd i sostenible. La nova comunitat energètica de Vidreres, que entrarà en funcionament durant les pròximes setmanes, és una instal·lació de 20kW que està pensada com a “planta pilot” segons avança l’Ajuntament de Vidreres.

– L’última setmana de novembre se celebrarà la 15a edició del Gran Recapte, la campanya solidària del Banc dels Aliments. Ara bé, des de l’entitat assenyalen que enguany, a tot Catalunya, fan falta uns 21.000 voluntaris. De fet, la comarca del Maresme preveu necessitar 1.200 voluntaris o voluntàries pel Gran Recapte.
L’any passat, al Maresme es van repartir gairebé 1,5 milions de quilos d’aliments entre 12.691 persones. A la Selva, l’any passat es van recollir 34.728 quilos de menjar que els van distribuir directament les entitats de les poblacions on es va fer recapte. Enguany, segons expliquen des de la delegació del Banc dels Aliments de Girona, un total de 17 poblacions selvatanes ja han confirmat la seva participació en el Gran Recapte.

– En plana cultural, aquest cap de setmana l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes ha culminat els actes de celebració del 60è aniversari que ha estat celebrant al llarg de tot aquest 2023. L’esdeveniment ha consistit en una gran festa final on hi han participat totes les generacions que han tingut a veure amb la història de l’entitat.
La celebració es va acollir a l’hotel Atzavara de Santa Susanna. Els actes dels 60 anys finalitzaran el 2 de desembre amb la interpretació de l’espectacle ‘Tornem a Casa’ a l’Església Santa Maria.

– I, també a la Selva, Vidreres celebrarà la Festa Petita aquest cap de setmana coincidint amb Sant Iscle i Santa Victòria. La celebració arrencarà divendres amb un espectacle de ‘cançons de la nostra terra’ amb la Principal de la Bisbal i Esther Buqueras. Del 17 al 19 de novembre també s’han programat altres activitats com la 10a trobada de Ranxos, Escudelles i Sopes Històriques, un espectacle de circ amb la companyia Circ Vermut, la XX Ruta del Taper, la caminada popular o un taller de construcció d’avions.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

El més llegit