Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Pineda restaura tres documents dels segles XVI i XVII


L’Arxiu Municipal de Pineda de Mar ha restaurat tres documents dels segles XVI i XVII. Es tracta d’un ‘Llibre de comptes de la Universitat de la vila de Pineda 1599-1634’, un llibre del cadastre municipal de 1737 i un document de la ‘Torra de Canet a favor de Jaume Oliver’ de l’any 1661-1701.

La restauració d’aquests tres documents, com apunta Oleguer Massaguer, arxiver municipal, és “important” perquè dona informació del moment històric a Pineda, els seus habitants i propietaris, i permet conèixer el cadastre municipal, o les decisions del “primer llibre d’actes que es conserva”.

Al ‘Llibre de comptes de la Universitat de la vila de Pineda 1599-1634’, el primer llibre de comptes, hi apareixen diferents despeses econòmiques que tenia la Universitat (Ajuntament) de Pineda. També hi ha la descripció de la recaptació de determinats impostos als habitants de la vila.

Pel que fa al cadastre de la vila de Pineda, del 1737, és un llibre on es registren les finques rústegues del terme amb els seus corresponents propietaris.

El capbreu de la Torra de Canet a favor de Jaume Oliver (1661-1701) és un document on s’anotaven els drets que posseïa el Senyor sobre les finques del seu terme.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit