Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Pineda de Mar regula l’ús del patinet elèctric i crea zones de baixes emissions

L’Ajuntament de Pineda de Mar ha aprovat una nova ordenança que regula l’ús dels patinets elèctrics, les bicicletes i els vehicles de mobilitat personal al municipi.

Pel què fa als patinets, dels quals l’ús creix exponencialment, s’estableix l’edat de 12 anys com la mínima per poder-ne fer ús. Entre els 12 i 15 anys, els i les usuàries hauran de disposar d’un permís dels repectius pares, mares o tutors legals per poder circular. També s’ha establert que la circulació no pot ser per les voreres i caldrà dur casc. L’ordenança també recomana disposar d’una assegurança. En el cas de les bicis, la obligació de portar casc és per als menors de 16 anys i la recomanació d’assegurança també es repeteix.

Amb aquesta actualització de l’ordenança també s’estableix un límit de velocitat de 30km/h en tot el municipi. A aquest límit s’hi afegeix el de les anomenades Zones 20, uns nous espais on la velocitat estarà limitada a 20 km/h i la prioritat de circulació quedarà invertida. En primer lloc seran els vianants, en segon lloc bicis i patinents i, per últim, els cotxes que tinguin dret d’ús. Les Zones de Baixa Emissió seran zones restringides per a l’ús de residents, de vehicles d’emergències i de vehicles de serveis públics. L’objectiu és reduir la intensitat del trànsit promovent la mobilitat sostenible segons expliquen des de l’Ajuntament.

Gemma Masó
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit

NOTHING FOUND!