Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Pineda acorda facilitar el pagament dels tributs i incrementar la partida d’ajut a l’habitatge

La mesura arriba després d'un acord entre el consistori i la Plataforma de veïns i veïnes en lluita


L’Ajuntament de Pineda de Mar ha anunciat que facilitaran el pagament dels tributs i que la partida d’ajut a l’habitatge incrementarà en un 50%. Aquesta mesura arriba després d’un acord entre el consistori i la Plataforma de veïns i veïnes en lluita.

D’una banda, respecte als tributs, l’ajuntament anuncia que augmentarà el nombre de fraccions previstes en el calendari fiscal. Serà tant pel pagament de l’Impost sobre béns immobles (IBI), com per la Taxa per la gestió de residus domèstics. Tot i això, el consistori assenyala que per tenir aquest calendari fraccionat, caldrà tenir domiciliats els tributs.

A part, l’ajuntament apunta que els ciutadans també podran sol·licitar el fraccionament sense interessos addicionals als tributs, i també de l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica. Ara bé, assenyalen que caldrà demanar-ho en període voluntari, acreditar l’existència de dificultats econòmiques i fer el pagament durant l’any natural.

Pel que fa a l’ajuda a l’habitatge, la partida d’aquest any serà de 45.000 euros. Això suposa un increment de 15.000 euros respecte a la partida del 2023, que va ser de 30.000 euros.

A aquesta ajuda, segons el consistori, s’hi podran acollir tant propietaris com llogaters. Seran l’excepció les famílies que ja rebin ajudes de lloguer del Consell Comarcal del Maresme i els propietaris de dos o més habitatges.

Des de l’ajuntament assenyalen que ja estan elaborant les bases per aquesta ajuda.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit