Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

PACMA es reuneix amb el Consell Comarcal de la Selva per abordar “deficiències” al CAAS

El partit animalista trasllada preocupacions sobre la gestió del Centre d’Acollida d’Animals de la Selva i proposa mesures per millorar l’adopció i el benestar animal


El passat 30 de maig, la coordinadora provincial de PACMA a GironaAitziber Sáez de Buruaga, es va reunir amb responsables del Centre d’Acollida d’Animals de la Selva (CAAS) i del Consell Comarcal de la Selva per exposar diverses preocupacions recollides per usuaris i voluntaris vinculats a la protecció animal.

Durant la trobada, es van abordar qüestions com la manca d’actualització de la pàgina web del CAAS. Això, exposa el partit animalista, dificulta la visibilitat i adopció dels animals. També es va posar sobre la taula la gestió de gats extraviats, que segons testimonis, no estarien sent registrats ni buscats adequadament.

Preocupacions sobre l’atenció i el control sanitari

PACMA va expressar inquietud pel tracte dispensat a les persones interessades a adoptar, així com pel desconeixement del personal sobre la història i comportament dels animals, un fet que pot dificultar la seva adopció. A més, es van reportar deficiències en el control sanitari, incloent-hi la presència de paparres en alguns animals, segons informacions de voluntaris.

També es va preguntar per l’existència d’un etòleg que treballi amb els gossos, especialment amb els considerats potencialment perillosos (PPP), que asseguren que representen una part significativa de la població del centre. Tot i que des del CAAS es va confirmar aquest servei, PACMA assegura que no es van oferir detalls addicionals.

Propostes de millora i col·laboració

PACMA va proposar diverses iniciatives per millorar la situació del centre. D’una banda, fer campanyes coordinades d’adopció entre els 25 municipis del Consell Comarcal. També participar en fires d’adopció o crear un perfil a Instagram per donar visibilitat als animals. A més, van proposar fer captació activa de voluntariat i una col·laboració directa amb el CAAS per implementar millores.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit