test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Òmnium recorre el jutge que ha de decidir sobre el 25% de castellà a l’escola de Canet


Òmnium Cultural ha interposat un recurs contra l’alteració del tribunal que ha de resoldre sobre la imposició del 25% de classes en castellà a l’escola Turó del Drac de Canet de Mar. L’organització ha demanat recorre el president de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Javier Aguayo, en considerar que el seu nomenament respon a “una maniobra per interferir en la resolució del cas”, ja que no li pertocaria a ell segons les normes del TSJC. Així ho ha denunciat Òmnium en un comunicat.

L’entitat representa famílies del centre educatiu on el TSJC va imposar que un quart de les classes es desenvolupessin en llengua castellana. Aquest va ser el motiu que va precipitar que el Govern i el Parlament modifiquessin la legislació amb la intenció de preservar el model d’immersió lingüística en català.

L’advocat Benet Salellas, representant d’Òmnium, ha posat en dubte que el TSJC “estigui actuant amb criteris objectius i imparcials”. Així mateix, ha denunciat que “la judicatura està posicionada de forma bel·ligerant contra el model d’escola catalana”. “Sospitem que la maniobra busca interpretar en un sentit contrari al que recull el nou marc normatiu i aplicar el 25% sense parlar de percentatges”, ha afegit.

Òmnium Cultural també ha advertit que el TSJC ha citat almenys tres centres educatius per a un mateix dia. Això l’entitat ho interpreta com a una maniobra. En aquest sentit, apunta que és per “resoldre de cop, amb una resolució calcada i en ple període electoral”, tots els procediments oberts per qüestions lingüístiques a les aules.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit