test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del divendres 07/06/2024


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– CAPs de la Selva i el Maresme milloren la seva sostenibilitat i eficiència energètica gràcies a una inversió de més d’un milió d’euros de l’Institut Català de la Salut de Girona. Els CAP de Canet de Mar i Tordera van ser els primers adscrits a l’ICS Girona en disposar de plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum d’electricitat. Durant el 2023, a la segona fase, es van instal·lar plaques fotovoltaiques als CAP de Santa Coloma de Farners, Blanes centre i Arbúcies, entre d’altres de la regió. Paral·lelament, els CAP de Sant Hilari Sacalm i Sils, han substituït la il·luminació convencional dels centres per llums LED.

– La població del Maresme ha crescut fins a les 467.389 persones. Ara bé, l’increment demogràfic del Maresme és de l’1,29%, quedant per sota de la mitjana catalana, que és de l’1,81%. Així la comarca del Maresme ha crescut en població més lentament que el conjunt català.
Tots els municipis maresmencs han augmentat de població el darrer any, excepte Vilassar de Mar, que ha tingut un lleuger retrocés. Els municipis que més han incrementat en població, han sigut Sant Cebrià de Vallalta, Dosrius, Santa Susanna, Mataró, Pineda de Mar i Calella. Són dades que es recullen a l’anàlisi de la població del Maresme 2023 elaborada per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, que també apunta que la població ha crescut gràcies a les migracions.

– La restauració ambiental dels estanys de Sils serà una realitat. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat i signat el contracte per l’execució de les obres per a millorar l’aportació d’aigua i la restauració d’aquests estanys de la Selva. Aquest projecte comptarà amb un pressupost de més d’1,2 milions d’euros, amb aportació dels fons europeus Next Generation, i tindrà una durada aproximada de 10 mesos. Els treballs es preveu que comencin les pròximes setmanes.

– L’Ajuntament de Blanes ha posat en funcionament la Deixalleria Mòbil. Aquest servei tindrà un recorregut mensual fix a tots els barris del municipi. L’horari de la Deixalleria Mòbil serà de 10 del matí fins a les cinc de la tarda i s’hi podrà reciclar qualsevol mena de deixalles que no es poden abocar en les recollides convencionals.


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit