Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimecres 20/12/2023


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– El Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Girona ha rebutjat el recurs que va presentar un opositor en unes proves per ocupar una plaça de sergent a la Policia Local de Lloret de Mar. Per extensió, a més, el Jutjat de Girona tampoc ha enviat l’assumpte a la Fiscalia en entendre que ni els membres del tribunal qualificador ni el cap de la Policia Local de Lloret havien comès cap mena de delicte penal.
Els fets es remunten al mes de maig quan un opositor va denunciar davant del Jutjat de Girona que el tribunal qualificador del concurs oposició per una plaça de sergent a la policia lloretenca havia vulnerat els seus drets fonamentals a la igualtat i la no discriminació. Així, com va al·legar, s’havia impedit injustament el seu accés a la funció pública.

– Al Maresme, el Ple de l’Ajuntament de Pineda ha aprovat el pressupost municipal 2024, que puja a 36,26 milions d’euros, mig milió més que el del 2023. Han votat a favor l’equip de govern del PSC i el PP i en contra ERC i JUNTS. Pineda En Comú s’hi ha abstingut.
El 40% anirà destinat al servei directe a les persones, en àmbits com l’habitatge, el benestar social, l’educació, la salut, la joventut, la cultura o el desenvolupament econòmic. Un 19% de la despesa estarà destinada a la millora de l’espai urbà i un 13% serà per seguretat ciutadana i mobilitat. Entre les inversions destaquen la climatització de l’Escola Bressol Marinada o la finalització del Passeig Marítim Poblenou, entre altres.

– L’Ajuntament de Vidreres implementarà un nou reglament per augmentar la presència del català en la vida pública i administrativa. Així es va aprovar a la sessió plenària del 12 de desembre.
Entre les directives que conté el reglament hi ha l’adopció del català com a llengua principal en totes les comunicacions oficials, la implementació de programes de formació per a tots els treballadors municipals, l’ús exclusiu del català en tots els materials de comunicació o la promoció activa del català en esdeveniments culturals, festivals i activitats comunitàries.

– El preu dels habitatges nous a les comarques gironines ha pujat un 15% de mitjana en el darrer any. Així ho recull l’estudi de preus del mercat de l’habitatge que ha fet el Col·legi d’Administradors de Finques i el Gremi de Promotors i Constructors d’Edificis de Girona. L’anàlisi s’ha centrat en municipis com Blanes, Lloret de Mar o Santa Coloma de Farners.
A Lloret de Mar, comprar un pis ara costa, de mitjana, més d’un 33% més que ara fa un any. En la mateixa línia es troba la capital de la Selva on, l’augment del preu d’un pis nou ha crescut gairebé un 25%. A Blanes el lloguer ha registrat un increment més petit, de poc menys d’un 11%.
Segons l’estudi, aquest augment de preus té el seu origen en la disminució de l’oferta en el mercat d’habitatges destinats en règim de lloguer.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit