Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

notícies360 del dimarts 6/02/2024


notícies360 – Escolta-ho aquí:


Vols rebre el pòdcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


Continguts

– El grup de veïns Estel Groc de Pineda de Mar ha anunciat que continuarà amb les protestes contra la pujada de l’IBI al municipi. Després de realitzar un seguit de primeres manifestacions i concentracions, el grup fa una valoració “molt positiva”, tal com ha transmès en un comunicat publicat aquest dilluns, i anuncia que continuaran mobilitzant-se. En concret hi haurà una concentració cada dilluns últim mes, coincidint amb el dia del Ple, a la Plaça Catalunya davant de l’Ajuntament, amb pujada a la Sala de Plens.

– Els i les professionals d’infermeria dels hospitals de Calella i Blanes han incorporat una armilla per evitar interrupcions mentre preparen i administren medicaments a les persones ingressades. El projecte ‘Stop interrupcions’ té com a objectiu millorar la seguretat del pacient i impedir que es produeixin errors durant la preparació i administració de fàrmacs. Diversos estudis científics recullen que més d’un 37% dels errors lligats a l’assistència hospitalària estan relacionats amb l’ús dels medicaments.

– La cuinera de Sant Pol de Mar, Carme Ruscalleda, farà una conferència a Calella sobre la importància de menjar bé. Serà a l’Auditori de Can Saleta el proper 13 de febrer. Amb el títol “El menjar nodreix, entona i cura!”, Ruscalleda parlarà del valor que té el menjar per a la nostra cultura i de la riquesa i la varietat que representa l’herència culinària catalana. A més, també posarà de manifest que hi ha persones que a causa de l’edat o bé de malalties no poden menjar en condicions i els plats es converteixen en tristos purés reivindicant la importància de cuidar el menjar que s’ofereix a les persones amb problemes per a la deglució perquè continuïn tenint il·lusió i el menjar els hi aporti benestar i felicitat.

– El Fons Juli Cardona Girons de l’Arxiu Municipal de Malgrat de Mar ha rebut una nova donació de 1.108 plaques de vidre de la família de l’exalcalde i fotògraf aficionat Juli Cardona Girons.
Al llarg de la seva vida Cardona Girons va capturar imatges, principalment, del primer terç del segle XX. Al 2009 la seva família ja va fer una primera donació de 52 plaques de vidre i 337 negatius i positius fotogràfics amb què es va crear el fons. Amb aquesta segona donació, s’ha incrementat i completat el fons que documenta tant la trajectòria del mateix Juli Cardona Girons, com també la seva època.


Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L’enviem cada dia a primera hora del matí. Dona’t d’alta AQUÍ


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit