Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Neix Plurals, Associació LGBT+ de Lloret de Mar


Plurals, Associació LGBT+ de Lloret de Mar ja és una realitat. La nova entitat neix amb l’objectiu de promoure i defensar els drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, intersexuals, queers o de qualsevol altra minoria afectosexual i de gènere.

En les últimes dècades, com expliquen des de l’associació, el creixement del municipi de Lloret de Mar ha generat la necessitat d’oferir serveis específics adreçats al col·lectiu LGBT. Els orígens de Plurals, Associació LGBT+ de Lloret de Mar es remunten a l’any 2019 en el marc de la primera ‘Taula d’Experiències‘, una iniciativa ciutadana organitzada en col·laboració amb la Regidoria d’Igualtat del consistori lloretenc i amb objectiu de donar visibilitat al col·lectiu LGBT.

Plurals, Associació LGBT+ de Lloret apunta que en aquests quatre anys “hem passat de ser un municipi que obviava la realitat LGBT, a treballar activament per posar en valor la diversitat afectivosexual i de gènere”. A més, com expliquen, també han donat l’impuls “que Lloret necessita per esdevenir destinació LGBTQ+”. Un exemple és la celebració fa uns mesos del Pride Costa Brava – Lloret de Mar, que va aplegar més de 3.000 persones.

Actualment, l’entitat i la regidoria d’Igualtat coordinen de forma conjunta un espai de suport per a persones LGBT. Es tracta de ‘Tardes Rainbow Es Tint‘ on hi participen una vintena de persones del col·lectiu agrupades en dues categories: joves i adults.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit