Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Neix IMPULSA, un projecte amb la comunitat magrebina i musulmana per millorar la convivència a Santa Coloma

El projecte està centrat a sensibilitzar sobre convivència i interculturalitat a la comunitat educativa


L’Associació ECCIT ha creat IMPULSA, un projecte amb la comunitat magrebina i musulmana de l’Institut Santa Coloma de Farners. L’objectiu d’aquesta iniciativa, com apunten des d’ECCIT, és millorar la convivència i afavorir la interculturalitat a la comarca de la Selva.

IMPULSA està centrat a sensibilitzar sobre convivència i interculturalitat a la
comunitat educativa del centre. Aquest projecte es durà a terme a través de l”Acció Formativa i d’Acollida per a Famílies Nouvingudes del Magreb i la comunitat sikh’.

Amb aquest projecte es treballarà amb les famílies nouvingudes aspectes com la llengua catalana amb un curs bàsic de 20 hores per proporcionar les eines lingüístiques necessàries. Així, des d’ECCIT esperen millorar la comunicació de les famílies amb els centres educatius i empoderar-les com a primer pas per a una participació més activa en la vida educativa dels seus fills i filles. També es vol abordar la interacció entre les famílies i els centres educatius per millorar la comprensió i la confiança mútua.

D’altra banda, també es faran sessions pràctiques i activitats encarades a descobrir la riquesa de la interculturalitat. A més, es formarà l’alumnat de cicles formatius sobre ‘Realitats d’Immigració i Objectius d’ODS’ per apropar-los la realitat migratòria de la Selva.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit