test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Naturalistes demanen “màxim respecte” per la desembocadura de la Tordera

També reclamen a les administracions més esforços per minimitzar l'impacte humà a la zona


Naturalistes del Montnegre i la Tordera han demanat “màxim respecte” per la desembocadura de la Tordera. A més, en un comunicat publicat aquest dissabte, també reclamen a les administracions més esforços per minimitzar l’impacte humà a la zona.

L’entitat exposa que la desembocadura forma part d’un Espai Natural Protegit. Assenyalen que hi ha una biodiversitat “excepcional” en ser una zona de descans d’ocells marins o espècies migratòries i, també, un refugi per espècies on poden criar. Ara bé, apunten que “la protecció legal en aquest espai és mínima”, com també ho són els recursos disponibles fer-la efectiva. Així, com apunten Naturalistes, no es compleixen els objectius legals de protecció de l’espai.

A més, l’entitat també assenyala que la constant presència de persones, “passejant, pescant, banyant-se a la llacuna o fent activitats molestes per la fauna”, és el “principal problema”.

Amb tot, al text, Naturalistes demana a la ciutadania de Blanes i Malgrat de Mar i a tots els visitants “màxim respecte” per la desembocadura de la Tordera. Apunten que hi ha “infinites alternatives i espais de lleure, menys nocives per a la natura”. A més, també reclamen als ajuntaments incrementar els esforços per minimitzar el pas de les persones en aquest espai. També demanen a la Generalitat que augmenti el nivell de protecció normativa de la desembocadura amb la concreció del pla de motes i del pla deltes o amb finançament necessari per dur a terme accions i projectes.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit