Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Mor Maria Dolors Oms, la primera alcaldessa de la democràcia a Blanes


Maria Dolors Oms, la primera alcaldessa de la democràcia a Blanes, ha mort aquest dimecres als 82 anys d’edat. Oms era l’única alcaldessa que ha tingut el municipi i va governar durant els períodes 1979-1987 i 1991-1995. Actualment era presidenta d’honor de la Fundació Aspronis, entitat que va presidir durant més de dues dècades.

L’Ajuntament de Blanes ha publicat una nota de condol a les xarxes socials.

La Fundació Aspronis s’ha afegit a les mostres de condol. En un comunicat a les xarxes socials l’entitat lamenta la mort de la seva presidenta d’honor i afegeixen que “el món és una mica més just gràcies a tu”:

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, també ha tingut un record a les xarxes socials per a Maria Dolors Oms:

Per la seva banda, la diputada gironina del PSC al Parlament ha definit Oms com una dona  “amb gran capacitat de lideratge” i que “deixa una empremta profunda a Blanes”.

Maria Dolors Oms va arribar a l’alcaldia de Blanes amb el restabliment dels ajuntaments democràtics el 1979 encapçalant la llista del PSC. Durant aquell primer mandat va formar govern amb el PSUC. Va rebre la Medalla al Treball Francesc Macià el 2010, entre altres reconeixements.

El PSC va presentar fa uns dies una instància al consistori demanant que algun espai municipal porti el nom de Maria Dolors Oms.

Foto: Aj. Blanes

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit