test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Mor el primer alcalde democràtic de Lloret, Joan Domènech Moner

Durant el 1979 i el 1983 va ser l'alcalde de Lloret de Mar, el primer del període democràtic. Pel que fa a la seva carrera política, Domènech i Moner també va ser regidor, diputat a la Diputació de Girona i director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Girona


L’Ajuntament de Lloret de Mar ha anunciat la mort de Joan Domènech i Moner, el primer alcalde democràtic del municipi selvatà. Entre el 1979 i el 1983 va ser l’alcalde de Lloret de Mar. Va tornar ser regidor del consistori lloretenc entre el 1995 i 1999 i diputat a la Diputació de Girona. De fet, aquí va ser responsable de Cultura i va impulsar campanyes com “La Sardana a l’Escola”. A més, també va ser director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Girona.

Domènech i Moner, llicenciat en Història, també va ser mestre en alguns centres educatius de Lloret. A més, va ser autor d’articles sobre història i cultura en revistes i, també, de monografies històriques i bibliografies de personatges de diversos camps culturals. Durant 16 anys, Domènech i Moner va ser el president de l’entitat Obreria de Santa Cristina i del Club Marina-Casinet, del qual en va ser trenta anys secretari. També va ser el fundador i primer vicepresident del Centre d’Estudis Selvatans i membre del Consell Assessor de la Revista de Girona.

En la faceta més professional, l’historiador havia format part del Consell Editorial del diari ‘El Punt’, delegat del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres de Catalunya a Girona. És autor de molts articles sobre història en revistes locals i havia estat corresponsal en diversos diaris.

L’Ajuntament de Lloret ha lamentat la mort de l’exalcalde a través d’un comunicat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit