test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Montserrat Garcia, creadora del mètode d’entrenament de lectura Glifing: “Les dificultats a l’hora de llegir es correlacionen amb el fracàs escolar, per això cal que els infants entrenin la lectura”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina, ens hi ha acompanya Montserrat Garcia, creadora del mètode d’entrenament de lectura Glifing, un mètode que incorporen algunes escoles de la Selva i l’Alt Maresme.

Com ha explicat Garcia, Glifing neix de l’experiència personal amb el seu fill, diagnosticat amb dislèxia i que mostrava dificultats a l’hora de llegir. Garcia, psicòloga, va presentar una proposta de projecte a la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona per solucionar aquests casos en què els infants mostren problemes a l’hora de llegir.

“Llegir bé és llegit amb certa velocitat i llegir a poc a poc és un signe d’alerta”. De fet, com apunta, “les dificultats en lectura es correlacionen amb fracàs escolar i una bona lectura correlaciona amb èxit acadèmic”. Així, Garcia sentencia que “tots els nens necessiten entrenar la lectura”. A més, la psicòloga creadora de Glifin subratlla que en el context actual encara s’hi ha de treballar perquè els infants practiquin la lectura, ja que, com apunta, “hi ha molts distractors que demanen molts menys esforç que la lectura”.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit