test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Més d’un centenar de treballadors del centre logístic de Bershka de Palafolls reclamen una millora de sous

El centre de Palafolls dona feina a 550 persones i és l'únic de la marca Bershka a l'Estat


Cent vint treballadors del centre logístic de Bershka a Palafolls han protestat davant la principal botiga de la marca al Portal de l’Àngel de Barcelona per reclamar una millora de sous. Els operaris del magatzem van fer vaga aquest dimarts amb un seguiment de gairebé el 100% i aquest dissabte han volgut tornar a enviar un missatge a l’empresa de moda perquè “desbloquegi” la negociació, que fa tres mesos que s’allarga. La filial d’Inditex ha posat sobre la taula un increment de sou del 14%, però els sindicats reclamen que sigui del 18%, fet que ha estancat les converses.

El centre de Palafolls dona feina a 550 persones i és l’únic de la marca Bershka a l’Estat. Això implica que les mobilitzacions al magatzem provoquen que no es pugui repartir roba a les botigues.

Proposta “insuficient”

Els treballadors han denunciat que la proposta econòmica és “totalment insuficient” si es té en compte que la cadena ha tancat el 2023 amb 460 milions d’euros de benefici, un 41,10% més que l’any anterior. A més, la matriu fundada per Amancio Ortega, Inditex, ha guanyat 5.381 milions d’euros, un 30% més que el 2023. “Mentre els accionistes es reparteixen un 28% en dividends, els operaris hem de fer accions com aquestes perquè ens donin un salari”, ha dit Ainhoa Salvador, secretària sindical de CCOO a Bershka Logística.

Els treballadors s’han manifestat durant dues hores davant de la botiga. Ho han fet amb proclames com ‘Inditex, escolta, Bershka està en lluita’ o ‘Salari complet o conflicte’. Alhora, han aprofitat per remarcar que els salaris no estan en consonància amb els que tenen les plantilles d’altres plataformes logístiques del Grup Inditex, com ara la de Zara, on es pot cobrar més de 1.000 euros mensuals més. “Inditex continua fomentant la discriminació entre centres, sembla que hi ha treballadors de primera i de segona. Intenten fer-se el sord de conceptes com la jubilació parcial que s’aplica en altres centres”, ha detallat Salvador.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit