La primera edició de la Nit de la Comunicació de la Selva ha aplegat 120 persones aquest dijous al vespre al balneari Vichy Catalan de Caldes de Malavella. Aquesta primera edició s’ha centrat en l’impacte de la intel·ligència artificial al sector de la comunicació.
L’objectiu de la Nit de la Comunicació és crear un espai per professionals del periodisme i la comunicació. Així, es vol potenciar l’intercanvi d’experiències, el ‘networking’ i l’exploració de les noves tendències en periodisme i la comunicació.
La Nit de la Comunicació de la Selva és una iniciativa impulsada per un grup de professionals de la comunicació, sota el paraigua del Col·legi de Periodistes de Catalunya. A més, també té el suport de la Diputació de Girona. L’organitzen Josep Lluís Vidal, director de Ràdio Marina; David Rueda, tècnic audiovisual director de l’empresa Rueda Visuals; Montse Codina, periodista i responsable del servei de comunicació del Consell Comarcal de la Selva; i Marc Sureda, director de NOTIDIG.
Des de l’organització, Josep Lluís Vidal assegura que en aquesta primera edició han superat les expectatives que tenien.
“Bé, doncs estem molt contents, la valoració és molt positiva d’aquesta primera Nit de la Comunicació de la Selva. Hem superat amb escreix les expectatives tant pel que fa a l’assistència com el que ha donat de si la taula rodona i la conferència de l’Enrique San Juan sobre la intel·ligència artificial. I la veritat és que estem molt contents, evidentment hi ha coses a millorar, petites coses que tot just ara que hem acabat aquesta primera edició ens posarem per millorar-les, de cara a la segona edició, que, per cert, ja tenim data, serà el 22 de maig del 2025, evidentment en alguna població de la selva que encara està per decidir.”
El focus en la IA
La conducció de 1a Nit de la Comunicació de la Selva ha anat a càrrec de Mercè Sibina, periodista- delegada de TV3 a les comarques gironines, i de Josep Borrell, gerent de la Fundació Carl Faust.
En aquesta primera vetllada de la comunicació, el periodista expert en comunicació digital i intel·ligència artificial, Enrique San Juan, ha ofert una ponència sobre el paper de la intel·ligència artificial en el periodisme. Seguidament, s’ha fet la taula rodona: La IA: Una oportunitat o una amenaça per al periodisme. Hi han participat Jordi Grau, president de la demarcació gironina del Col·legi de Periodistes de Catalunya; i Jordi Ribot, fotoperiodista de ICONNA. També Tura Soler, periodista de El Punt Avui especialitzada en successos i autora de diversos llibres; i Carme Martínez, directora de Ràdio Girona – Cadena Ser.
La jornada també ja gaudit de l’actuació musical de Mireia Pagés Ferró. Va ser la guanyadora del Premi Cançó en Català de la 60ª edició dels Premis Recvll Blanes.
La 1a Nit de la Comunicació de la Selva ha acabat amb un aperitiu a l’exterior de la Sala Delicious del Balneari Vichy Catalan. Ara bé, ja ha quedat marcada al calendari la segona Nit de la Comunicació. Serà el 22 de maig de 2025 en una població de la Selva encara per determinar.