Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Més de 200 veïns protesten a Pineda contra la pujada de l’IBI


Més de 200 veïns s’han concentrat aquest dilluns a l’Ajuntament de Pineda de Mar, coincidint amb la celebració del ple de gener, per protestar contra l’augment de l’Impost de Béns Immobles (IBI), que aquest any és del 25%. És el municipi de més de 20.000 habitants que més puja aquest impost a Catalunya.

El portaveu del col·lectiu ciutadà Estel Groc, Raimon Miranda, afirma que es tracta d’una pujada “injusta” que s’hauria de poder “replantejar”, malgrat les ordenances fiscals ja són vigents.

 

“Jo penso que els serveis sempre han de ser d’una qualitat excel·lent. l l’excusa és això, que volen millorar els serveis. Però considerem que és un pretext per apujar els impostos de manera tan brutal com s’han apujat de cop”.

Amb tot, els manifestants han volgut donar un “toc d’atenció” al govern municipal davant una situació que, alerten, pot afectar més greument als col·lectius més vulnerables.

 

“Nosaltres el que pensem és que s’ha de replantejar tot això. El que volem fer és un toc d’atenció perquè repensin. Hi ha molta gent que ho està passant molt malament per arribar a fi de mes, que hi ha una emergència social i que, sobretot, aquests sectors més vulnerables haurien de ser considerats perquè tenen una dignitat i se’ls ha de respectar”.

La protesta ha estat sorollosa, amb crits contra el govern municipal i l’alcalde, Xavier Amor. Els manifestants han titllat “d’atracament” la nova política fiscal del consistori. Amb l’inici del ple, la protesta s’ha traslladat a l’interior de les dependències municipals, on s’han viscut alguns moments de tensió. L’alcalde, forçat per les preguntes dels grups municipals, ha acabat tornant a justificar la necessitat d’augmentar l’IBI aquest exercici i ha recordat que les ordenances fiscals es van aprovar fa tres mesos amb l’únic vot contrari de Junts.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit