test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Mateu Ciurana, periodista: “A partir d’un context vertader, he inventat una història, he inventat com és Ava Gardner”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina, ens hi ha acompanyat el periodista Mateu Ciurana que aquest divendres a Tossa de Mar la seva tercera novel·la Ava al Paradís. Amb Ciurana hem parlat sobre aquesta història a mig camí entre la ficció i la realitat.

Ciurana ja ha presentat Ava al Paradís tant a Girona com a Caldes de Malavella, però confessa que li fa especial i·lusió fer la presentació a Tossa de Mar perquè “hi ha una bona part del protagonisme de la novel·la que és a Tossa”.

Ava al Paradís parteix d’una realitat històrica. L’any 1951, Tossa va acollir el rodatge de la pel·lícula Pandora i l’holandès errant amb Ava Gardner i James Mason. Aquest film va consolidar del turisme de masses a la Costa Brava i va ocasionar “rius de tinta” a la premsa, tant nacional com internacional. Així, Ciurana explica que Gardner tenia Frank Sinatra de parella als EUA. A Tossa, però, es va trobar amb Mario Cabrer, actor, torero i “molt bona persona”. Com apunta el periodista, Cabrer que es va enamorar de Gardner i, arran dels rumors, Frank Sinatra va venir a Tossa de Mar.

És en aquest context “vertader”, com explica Ciurana, que s’ha inventat una història que no és la real.

La presentació d’Ava al Paradís serà a la Casa de Cultura de Tossa de Mar aquest divendres a les 19h.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit